![Doba prípravy](https://www.woman.sk/wp-content/themes/Newspaper-child/images/Icons_clock.png)
![Náročnosť](https://www.woman.sk/wp-content/themes/Newspaper-child/images/Icons_chef_2.png)
Suroviny na Cuketový šalát s jemne zaúdeným lososom (rozpočet na 2 porcie):
- 200 g malých zemiakov
- 2 vajcia
- olivový olej
- morská soľ v mlynčeku
- 1 cuketa
- čierne korenie v mlynčeku
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť sušených paradajok
- 1 hrsť čiernych olív bez kôstok
- 220 g ľahko zaúdeného lososa
- šťava z ½ citróna
- 1 hrsť šalátu mix
Potrebujeme: panvicu a alobal
![Cuketový šalát s jemne zaúdeným lososom](https://www.woman.sk/wp-content/uploads/2021/04/1200_Lidl_Cuketovy%CC%81-s%CC%8Cala%CC%81t-s-jemne-zau%CC%81deny%CC%81m-lososom_2-1024x683.jpg)
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Vajcia vložíme do vriacej vody a varíme asi 8 minút, tak aby žĺtky zostali jemne tekuté. Uvarené zemiaky prepolíme, dáme restovať na rozohriatu panvicu s olejom a osolíme.
Pridáme umytú cuketu nakrájanú na menšie kúsky, soľ a korenie. Keď získajú zlatistú farbu, pridáme červenú cibuľu a cesnak nasekané na plátky, nakrájané sušené paradajky a natrhané olivy. Lososa stiahneme z kože, nakrájame na kúsky a vložíme do panvice k ostatným surovinám.
Všetko spolu premiešame. Pred dokončením pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a posypeme šalátom.
Servírovanie: Cuketový šalát s lososom podávame s namäkko uvareným vajíčkom, ktoré v reze osolíme. Na záver šalát pokvapkáme olejom.