Cuketový šalát s jemne zaúdeným lososom

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na Cuketový šalát s jemne zaúdeným lososom (rozpočet na 2 porcie):

  • 200 g malých zemiakov
  • 2 vajcia
  • olivový olej
  • morská soľ v mlynčeku
  • 1 cuketa
  • čierne korenie v mlynčeku
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť sušených paradajok
  • 1 hrsť čiernych olív bez kôstok
  • 220 g ľahko zaúdeného lososa
  • šťava z ½ citróna
  • 1 hrsť šalátu mix

Potrebujeme: panvicu a alobal

Cuketový šalát s jemne zaúdeným lososom

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Vajcia vložíme do vriacej vody a varíme asi 8 minút, tak aby žĺtky zostali jemne tekuté. Uvarené zemiaky prepolíme, dáme restovať na rozohriatu panvicu s olejom a osolíme.

Pridáme umytú cuketu nakrájanú na menšie kúsky, soľ a korenie. Keď získajú zlatistú farbu, pridáme červenú cibuľu a cesnak nasekané na plátky, nakrájané sušené paradajky a natrhané olivy. Lososa stiahneme z kože, nakrájame na kúsky a vložíme do panvice k ostatným surovinám.

Všetko spolu premiešame. Pred dokončením pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a posypeme šalátom.

Servírovanie: Cuketový šalát s lososom podávame s namäkko uvareným vajíčkom, ktoré v reze osolíme. Na záver šalát pokvapkáme olejom.

https://kuchynalidla.sk/

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach