EXCIMER – Očné laserové centrum

EXCIMER – Očné laserové centrum Bratislava, Karlova Ves je úzkym špecialistom na odstraňovanie dioptrií pomocou excimerového laseru. Inak povedané, centrum pomáha ľuďom, ktorí sa chcú zbaviť okuliarov alebo kontaktných šošoviek. V januári 2014 sa toto centrum zaradilo medzi prvých päť excimerových pracovísk na svete vlastniacich 7D laser. Verejnosti tento unikátny prístroj predstavil odborný garant a zakladateľ centra, profesor MUDr. Andrej Černák, DrSc., FEBO, patriaci medzi najuznávanejšie oftalmologické kapacity na celom svete.

Prístroj Schwind Amaris 1050 RS 7D je oftalmologickou novinkou roku 2014 a posúva hranice bezpečnosti, presnosti a rýchlosti operácie excimerovým laserom o krok vpred. Je to najrýchlejší excimerový laser spoločnosti Schwind s pulzovou frekvenciou až 1050 Hz, vďaka ktorej je schopný odstrániť 1 dioptriu v priebehu 1,3 sekundy, čím sa zvyšuje nielen bezpečnosť, ale i komfort pacienta pri operácii. Laserový zväzok so Super-Gausovým profilom a priemerom len 0,54 mm, je zárukou mimoriadnej presnosti celej operácie.EXCIMER

 

Absolútnu bezpečnosť celej operácie zabezpečuje aktívny systém sledovania oka, ktorý sa skýva práve pod označením 7D. Tento systém dokáže sledovať nielen všetkých šesť pohybov (dimenzií), ktoré oko počas operácie vykonáva, ale navyše dokáže aj predpokladať pohyby oka pacienta. Siedmou dimenziou je teda čas. Vďaka tomu dokáže tento unikátny prístroj kompenzovať rozdiely, ktoré vznikajú v čase medzi získaním obrazu rohovky a spustením samotných laserových impulzov.

Od januára lekári v Očnom laserovom centre EXCIMER vykonali na prístroji Schwind Amaris 1050 RS 7D už viac ako 2000 úspešných zákrokov a nadviazali tak na viac ako úspešnú minulosť centra. Tím pod vedením profesora MUDr. Andreja Černáka, zakladateľa centra EXCIMER, v roku 1993 ako prvý na Slovensku v priestoroch Očnej kliniky v Bratislave na Kramároch, operoval krátkozrakosť pomocou excimerového laseru. Po niekoľkých rokoch úspešných operácii sa rozhodli zakladatelia Očného laserového centra EXCIMER využiť túto technológiu aj v súkromnom sektore. V roku 1995 bolo otvorené EXCIMER – Očné laserové centrum v Karlovej Vsi v Bratislave.EXCIMER

Za necelých 20 rokov fungovania sa centrum stalo lídrom v odbore laserových operácií oka, nielen na Slovensku, ale v celej strednej Európe. Očné laserové centrum EXCIMER sa stalo známym v mnohých európskych krajinách ako sú Česká republika, Švajčiarsko, Nemecko, či Rakúsko. Vďaka profesionálnemu prístupu a výborným výsledkom získalo dôveru i uznanie mnohých zahraničných kliník i klientov. Spolupracuje s viacerými odborníkmi na Slovensku i v zahraničí a od roku 2007 pôsobí ako jediné školiace pracovisko Slovenskej Zdravotníckej Univerzity v Bratislave v oblasti refrakčnej chirurgie. Lekári a sestry v EXCIMERi pracujú len s najmodernejšími technológiami a ako jediné očné laserové centrum na Slovensku prevádzkuje dva excimerové lasery a jeden femtosekundový laser na jednom pracovisku, vďaka čomu v súčastnosti centrum ponúka všetky moderné operačné metódy v oblasti refrakčnej chirurgie.

Viac informácií na www.excimer.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach