Správny pitný režim pre budúce mamičky

Zdravý životný štýl je téma, o ktorej sa v dnešnej dobe veľa hovorí. V období tehotenstva a kojenia je potom extrémne dôležité, aby naň žena dbala a poskytovala svojmu telu iba to najlepšie. Správny životný štýl resp. zdravá výživa začína pri pitnom režime. Ako naňho v období tehotenstva či kojenia? Pokiaľ si stále nie ste istá, čo a koľko počas tehotenstva a kojenia vypiť, máme pre Vás niekoľko jednoduchých rád: Pite viac, ako ste zvyknutá. Dávajte si pozor na nápoje s obsahom alkoholu, cukru, kofeínu, teínu a chinínu. Voda v tele napomáha vylučovaniu škodlivých látok a hrá dôležitú rolu pre činnosti pečene a ľadvín. Počas tehotenstva sa odporúča prijať denne približne 2 litre tekutín. V období kojenia by to malo byť dokonca ešte viac, pretože dostatok tekutín má vplyv na tvorbu materského mlieka. Odporúčaný príjem tekutín sa ale líši v závislosti na vašom zdravotnom stave, fyzickej aktivite, ale tiež na ročnom období. Pite pribežne počas celého dňa a väčšiu časť vody prijmite doobeda. Nikdy ale nečakajte s pitím až na pocit smädu. Ten totiž prichádza až vo chvíli, kedy telo začína byť dehydrované, čo je najmä u nastávajúcich mamičiek nebezpečné. Nedostatok tekutín môže spôsobiť zápchu, nadúvanie a prispieva k zvýšenej únave a bolestiam hlavy. pitný režim

Nápoje pre budúce maminky
Počas tehotenstva môžete v rozumnej miere piť takmer všetky nápoje, mali by ste si ale dať pozor na nápoje s alkoholom, kofeínom, teínom (čierny čaj), chinínom (tonik) a niektoré bylinkové čaje. Vo vašom pitnom režime by mala prevládať najmä voda, ovocné čaje, riedené džúsy alebo cereálne nápoje – napríklad Nestlé Caro. Nestlé CARO je obľúbený nápoj medzi tehotnými a kojacimi ženami.  Jeho zloženie je výhradne z prírodných surovín a neobsahuje kofeín, takže si nemusíte strážiť, koľko ho počas dňa ho vypijete. Cereálny základ nápoja Caro tvorí pražená zmes jačmeňa, žita a čakanky, obohatená o naklíčený jačmenný slad. Čakanka dodáva nápoju prirodzene sladkú chuť umocnenú sladovou arómou a ľahko stráviteľná prírodná zložka nedráždi žalúdok.pitný režim Ak vám dodržiavanie pitného režimu robí problém, skúste jednoduchý psychologický trik. Pripravte si veľký hrnček Nestlé CARO alebo fľašu s vodou na miesto, kde ho budete mať neustále na očiach a na dosah ruky. Sama budete prekvapená, koľko toho vypijete, keď si prístup k tekutinám maximálne zjednodušíte. Vďaka svojmu prírodnému zloženiu a ľahkej stráviteľnosti je Nestlé CARO vhodné pre všetkých členov rodiny. Môžete ho bez obáv pripraviť sebe, ale aj svojim deťom, ktoré budú mať radosť a získajú pocit dôležitosti, pretože budú mať svoju vlastnú „kávičku“.

Vláknina v nápojoch
Dostatok vlákniny vám pomôže predchádzať v tehotenstve častejšej zápche a ďalším zdravotným komplikáciám. Vlákninu môžeme nájsť v ovocí, zelenine alebo v celozrnnom pečive, často sa ale zabúda na to, že zaujímavým zdrojom vlákniny môžu byť i nápoje. Zabijete tak dve muchy jednou ranou: zavlažíte organizmus a získate nedostatkovú látku. Vlákninu obsahujú niektoré ovocné džúsy, sójové, mliečne alebo cereálne nápoje.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach