5 nových Top-okruhov pre vandrovanie v regióne Römerland Carnuntum

Túry pre milovníkov čerstvého vzduchu, pre rodiny

….. za bránami Bratislavy a pred bránami Viedne, v Dolnom Rakúsku!

V oblati medzi Hainburgom a pohorím Leithagebirge  v Dolnom Rakúsku, otvoria onedlho pre milovníkov turistiky päť trás na vandrovačku. Najmä pre rodiny s deťmi ponúkajú v tejto oblasti oddych od denného stresu v pekných viniciach či v lese. Hainburgské kopce – Hainburger Berge, Arbesthaler Hügelland a Leithagebirge, ktoré sa vypínajú  z panónskej roviny, ponúkajú krásne pohľady na okolitú krajinu a oblasť a rôzne možnosti  trávenia voľného času prechádzkami či túrami.

Römerland Carnuntum

Trasy sú dlhé šesť až maximálne dvanásť kilometrov. Mnohé časti zvládnu dospelí pokojne aj s detským kočíkom či s detičkami. Cesty sú vyznačené dobre spracovanými tabuľami a miestami na oddych.

Propagačné materiály sú v troch jazykoch: v nemčine,  slovenčine a v angličtine! Okrem toho sú k dispozícii mapy a rôzne informácie o trasách. Nájdete ich na webovej stránke Niederösterreich-Tourismus.

Römerland Carnuntum

Atraktívnou novinkou je možnosť získať v angličtine a v nemčine handy audioguide. Ku všetkým piatim okruhom sú vyznačené zaujímavosti, dokonca pre zrakovo postihnutých. Aplikáciu App si môžete stiahnuť už pred výletom. Priamo v teréne si vypočujete informácie o trase a značení aj bez pripojenia na internet. Turista získa informácie aj o historických faktoch, rôznej faune a flóre, víne a aj to, kde sú  vínne uličky a rôzne príbehy o regióne.

Römerland CarnuntumJe päť okruhov:

? Braunsberg Wanderrunde –VIA.VISTA.

? Okruh – trasa Königswarte Berg – VIA. MONTE.

? Od obce Prellenkirchen po Edelstal – od vínnej uličky až po štvrť vínnych pivníc: VIA.CELLA.

? Okruh –  po stopách vína – Weinwandern Carnuntum, má tri časti – VIA.VINUM.

? Okruh Púšť v Mannersdorfere a obec Hof má dve časti: VIA.SILENCIUM.

Vždy po niekoľkých úsekoch, sú tu audiguide – audio sprievodcovia, ktorý v anglickom a nemeckom jazyku vyrozprávajú rôzne staré príbehy, anekdoty, či  všakovaké informácie o prírode, faune a flóre, ktorá v regióne VIA.CARNUNTUM. jestvuje. Projekt podporila Európska únia.

Viac na novej web stránke: www.via-carnuntum..at, kde nádjete podrobnejšie informácie v nemeckom a v anglickom jazyku!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach