Tirolsko je čarovné v každom ročnom období

Sprievodca zdarma a živá hudba: zábavu v mnohých typických, tirolských horských chatách budete mať v prázdninovej oblasti  Hohe Salve, v Tirolsku, v regióne Kitzbülských Álp.

v Tirolsku

Zima síce ešte neskončila, ale pracovníci tunajšej turistickej kancelárie myslí na výlety, či prázdniny na jar, keď budú v ponuke možnosti zalyžovať si s lyžiarskym sprievodcom, a to hneď zrána, na krásne upravených svahoch prázdninového regiónu Hohe Salve. Od 9. do 31. marca prevedú dovolenkárov po lyžiarskom regióne zdarma. Stretnutia sú vždy od pondelka do piatku o 9 hodine pri údolnej stanici lanovky v Hopfgarten a Itter. Jednoducho sa deň predtým v tunajšej kancelárii turizmu prihlásite. V oblasti  Hohe Salve je trinásť horských chát a horských hostincov, tie ponúkajú výbornú kuchyňu, nielen s tirolskými špecialitami. A pre tých, ktorí si želajú lyžovať viac, je vhodný lyžiarsky svet SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, kde je  280 kilometrov zjazdoviek a mnoho iných možností. A horské chatky sú v marci scénou pre dobrú hudbu. Kapely hrajú naživo, typické ľudovky, džez, či elektro. Každý deň vždy iná horská chata  ponúka okrem dobrej gastronómie, aj dobrú hudbu a zábavu.

 www.kitzalps.com.

A čo ponúkajú tirolskí „susedia“?

Kancelária turizmu Tourismusverband PillerseeTal zasa každý utorok a v stredu ponúka, “špeciálne” zimné radovánky. Romantický výlet s fakľami cez zasneženú zimnú krajinu a k tomu tunajšie tirolské špeciality pre hostí aj domácich. Polhodinová, romantická prechádzka po zasneženom lese, či okolo jazera Pillersee, až po hostinec Eiblberg Einkehr v obci St. Jakob alebo až k hostincu jazera Pillersee. Pre hostí je pripravený rustikálny lounge a oheň praskajúci v ohnisku pod holým nebom. Dobre zabalení v deke sa zohrejete horúcim čajom, či vareným vínom.

V príjemnej izbe starého, historického  hostinca čaká hostí gazdinka s typicky tirolskými dobrotami. Po dobrej, teplej polievke ponúkne pani Monika rebierka pečené na drevenom uhlí so zemiakmi, rozmanitý šalát a mnoho rôznych príloh. V inom kúte tirolského údolia PillerseeTal zasa v izbe pri jazere, naservíruje hostinský Alex domáce rybie špeciality, so zemiakmi z pekáča, s rôznymi omáčkami a šalátmi. Každý utorok ponúka turistická kancelária dovolenkárom aj domácim jedinečný zážitok. V utorok pôjdete trasou k  hostincu Eiblberg Einkehr v St.Jakob in Haus   a v stredu si môžu hostia vybrať zasa Seestüberl pri jazere Pillersee. Program začína vždy o 17.30 hodine, návrat okolo 21.00 hodine. Prihlásiť sa môžete na: info@pillerseetal.at alebo +43 535 456 304 alebo aj na marketing@kamkam.eu

Viac o regióne: www.pillerseetal.at

V slovenčine a v češtine aj na stránke www.kamkam.eu

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach