Tri typy topánok, ktoré osviežia vašu jar!

Jarné dni v nových topánkach! Aké „letia“?

Po mrazivých dňoch, počas ktorých sme museli svoje nohy zohrievať v teplých topánkach konečne prichádza jar a s ňou aj voľnosť pre naše nohy. Síce sú ešte ďaleko dni, keď si budeme môcť užívať sandálky, či žabky, už teraz môžeme pre dobrý pocit urobiť veľa! Ako? Doprajme svojim nohám príjemnú, pohodlnú a trendy obuv!

typy topánok

Urobme si radosť!
Každá z nás by si mala na jar dopriať aspoň jeden pár nových topánok. Okrem toho, že budeme IN, zaručene si tým zlepšíme aj náladu. Mnohým ženám nič tak nevylepší psychický stav, ako keď si môžu dopriať nový, módny kúsok oblečenia alebo doplnkov. Tak smelo do toho! Jarným mesiacom budú vládnuť ľahko kombinovateľné farby: tmavomodrá, hnedá, šedá, čierna. Ak predsa len chcete radšej niečo farebnejšie, pre milovníčky farebných akcentov paletu dopĺňa bledomodrá, strieborná alebo kobaltová modrá.

Členkové čižmičky
Nielen farba je dôležitá, ale najmä samotný typ, či štýl topánok. Môžete si vybrať z troch vysoko aktuálnych trendových druhov topánok. Pre športovejšie, či športovo-elegantne zamerané dámy, ktoré majú rady pánsky štýl obliekania a uprednostňujú nohavice, či legíny pred sukňami sú veľmi vhodné členkové čižmičky.

Táto odľahčená verzia toho, v čom väčšina žien strávila celú zimu, bude nenahraditeľná i počas jari. Vyššia verzia siaha až nad členok, je charakteristická vyšším podpätkom a výborne sa hodí aj k šatám športového štýlu – napríklad k pleteným maxišatám s rozparkom. Nižšie strihy, ktoré končia približne na úrovni členku vyzerajú najlepšie s džínsami. Výška podpätku sa pohybuje od minimálnej cca 1,5 centimetrovej až po 7-8 centimetrové. Módne sú hrubšie stabilné klinové podpätky.

Koža zostáva materiálom číslo jeden, ale stále sú obľúbené i syntetické materiály, imitácie hadej alebo krokodílej kože. Veľmi módnym materiálom sa opäť po čase stáva brúsená koža, semiš.

Luxusné mokasíny
Druhým typom topánok, ktoré na jar budú patriť na módne výslnie sú mokasíny. Na rozdiel od predchádzajúcich trendov balerínok majú aspoň minimálny podpätok a počas tejto jari sa predstavia v špicatejšej verzii. Výborne budú ladiť s elegantnými nohavica nohavicami. Sú to topánky, ktoré pomôžu mnohým ženám, ktoré potrebujú elegantne vyzerať na pracovisku uľaviť aspoň raz – dvakrát do týždňa od vysokých podpätkov.  Mokasíny sú elegantná klasika, ktorá nevychádza z módy a rozhodne nás nesklamú. Samozrejme, nemal by chýbať typický prvok mokasín – kožené strapčeky ako ozdoba vpredu.

Zábavné lodičky
Tretím typom topánok, ktoré by žiadnej dáme nemali na jar chýbať sú ženské, a pritom veselé, zábavné lodičky. Doprajme si aspoň raz týždenne dávku ženskosti a vyrazme na rande alebo do kancelárie v lodičkách na trošku vyššom podpätku.

Uzavretá päta a špička je na začiatok jari nutnosťou a ostatok je už na nás. V kurze budú klasické lodičky na roztomilom nízkom podpätku á la päťdesiate roky. Výbornou voľbou sú i sandále s uzatvorenou špičkou a pätou na ihličkovom podpätku s viazaním až na členok, či vyššie. Zábavne pôsobia rôzne strihy, ktoré vidno najmä na bočných častiach topánky, ale aj vzory a materiály. I keď trendy sú najmä jednofarebné – olivové, modré, čierne, sivé, pokojne si môžeme zvoliť veselšie vzorované čierno-biele alebo iné so zaujímavým optickým efektom.

-sz-

Foto: Marks & Spencer

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach