Oslávte sezónu jabĺk netradičnou whiskey s ich tónmi

Zatiaľ čo zvyčajne jesennú sezónu jabĺk využívame na prípravu chutných koláčov, ich sušenie či dokonca zaváranie, tento rok je jedinečná možnosť vychutnať si tieto plody v oveľa lákavejšej forme.

whiskey

Limitovaná Tullamore D.E.W. Cider Cask Finished Irish whiskey sa vyrába len v čase zberu jabĺk v Írsku, teda od septembra do novembra. V jej chuti môžete nájsť výrazné ovocné tóny, ktoré nenájdete u žiadneho z konkurenčných výrobcov. A to vďaka tomu, že Tullamore vyberá tie najkvalitnejšie jablká a ešte čerstvé ich lisuje, čo je začiatok procesu, pri ktorom sa z nich v malých dávkach vyrába cider. Vylisovaná šťava sa následne niekoľko mesiacov uchováva v dubových sudoch. Ako cider fermentuje, kyslasté a zároveň sladké tóny prestupujú sudmi na bourbon a vytvárajú zložité vrstvy vôní a chutí, ktoré sa bohato vyplatia. Master Blender značky Tullamore potom odsaje všetok fermentovaný cider a na ďalšie tri mesiace ho nahradí drahocennou Tullamore D.E.W. Výsledkom je výnimočná a ušľachtilá írska whiskey, pravá esencia Írska, s tónmi vypáleného suda frknutými sladkým ciderom, ktorá zaujme a poteší vycibrený jazyk skutočných milovníkov írskej whiskey.

Zatiaľ čo trojitá destilácia Tullamore D.E.W. zaručuje dokonalú hladkosť, starnutie tejto jedinečnej zmesi mnoho rokov v starých oloroso sherry a bourbonových dubových sudoch pred dokončením v sudoch po cideri, prináša tejto špeciálnej edícií subtílne ovocný charakter a jemnú komplexnosť chutí. Okrem trojitej destilácie, ktorá je štandardným procesom výroby tohto blendu, je aj zaujímavé zloženie použitých whiskey, a to: Pot still, Malt & Golden grain. Pot still Irish whiskey je zmesou jačmenného sladu a nesladového jačmeňa, Malt je sladová whisky zo 100 % sladového jačmeňa a grain whiskey je zmesou sladového jačmeňa, pšenice a kukurice.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach