Familypark – Osviežujúca zábava v horúcich letných dňoch

Najväčší zábavný park v Rakúsku neďaleko Neziderského jazera je rajom pre celú rodinu aj počas horúcich dní. Na ploche viac ako 145.000 m² sa o perfektné osvieženie postarajú štyri tematické celky. Keď nastúpia letné teploty, sú skvelým zdrojom zábavy početné vodné atrakcie roztrúsené v celom areáli.

(c) Familypark

Obrovská chobotnica vás na Lietajúcich rybách bude točiť v kruhu popri viacerých vodných fontánach, ktorým sa pomocou joysticku môžete, ale nemusíte vyhnúť. Na  Krokodílej dráhe sa spustíte dolu do vody cez veľkú fontánu. K vodným delám na vodnú bitku sa vyberte radšej hneď v plavkách, pretože keď sa spustí všetkých 12 vodných diel, nezostane na vás ani jedna nitka suchá.

Okrem vody vás určite osvieži aj vietor, ktorý bude svišťať oproti vám pri jazde na horských dráhach Blesk bohov a Potkaní mlyn.

(c) Matula

Neptúnov vodný svet, kde sa môžete ukryť pred horúčavou, sa teší veľkej obľube najmä u menších návštevníkov. V areáli s rozlohou viac ako 600 m² tečú potôčiky, ktoré môžu zmeniť smer toku, je tu vodná pumpa i Archimedova skrutka. Perfektným zážitkom je návšteva obrovského vodopádu: za ním sa totiž nachádza vstup do chladnej jaskyne draka Dragomira Schwefelsteina.

(c) Matula

Počas horúcich dní si skvelo oddýchnete aj v tôni dubového lesa v tematickom celku Gazdovský dvor. Zvieratká na malej farme tety Mizzi sa už tešia na vaše pohladkanie. S deťmi môžete navštíviť ovce, kozy, sliepky i zajace. V neďalekej Bani na drahé kamene vládne zlatokopecká horúčka.

Z vrecka s pieskom tu rodičia s deťmi môžu pomocou sita vymývať v potoku drahokamy celkom ako za starých čias. Svoju korisť – ruženín, fluorit či kremeň – si môžete potom ako milú spomienku zobrať potom so sebou.

Náš tip: jubilejné večery

Mnohí návštevníci nevedia, že park existuje už od roku 1968, kedy sa všetko začalo malým Rozprávkovým lesom. Tento rok oslavuje Familypark 50-ročné jubileum. Počas piatich sobôt od júna do augusta bude park otvorený až do 20.00 hod a hostia sa môžu vždy tešiť na nové prekvapenie. Jubilejné večery odštartujú 9. júna stretnutím maskotov. Ďalšie termíny: 9. a 23.6., 14. a 28.7., 11.8.

Familypark leží uprostred dovolenkového regiónu Neziderského jazera. Výlet do Familyparku je preto možné perfektne spojiť s krátkou dovolenkou. Mnohé ubytovacie zariadenia v susedstve Familyparku ponúkajú výhodné dovolenkové balíky.

(c) Semeliker Marion

 

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach