Ach, tie pigmentové škvrny! 

Trápia vašu pokožku nepekné fliačiky?

Nebojujte s nimi pomocou hrubých nánosov make-upu. Vieme, ako sa ich zbavíte. 

pigmentové škvrny

Niekedy sú rozkošné a dotvárajú jedinečnosť nášho vzhľadu. Oveľa častejšie však prekážajú našej kráse a prezrádzajú, že sme zanedbali ochranu pred slnečnými lúčmi alebo primeranú starostlivosť o pokožku. A neraz sa stane, že nám nežiadúco pridávajú na veku. Pigmentové škvrny majú rôzny pôvod. Často sú dôsledkom viacerých nefunkčných procesov v pokožke alebo v našom organizme, predovšetkým narušeného procesu tvorby melanínu. Najčastejšie vznikajú nadmerným opaľovaním pokožky, v dôsledku hormonálnych zmien, užívania hormonálnej antikoncepcie či zlej látkovej výmeny pri ochoreniach pečene a obličiek. Za zvýšenú hyperpigmentáciu pokožky si však často môžeme aj samy a to tak, že napríklad používame parfumy alebo kozmetiku s takým chemickým zložením, ktoré neznesú kombináciu so slnečným žiarením. Pigmentové škvrny bývajú aj vedľajším, nežiadúcim účinkom užívania liekov či výživových doplnkov, ktoré zvyšujú citlivosť pokožky na slnko. A v neposlednom rade sa pigmentové škvrny môžu objaviť aj vtedy, ak podstúpime invazívne kozmetické zákroky v nesprávnom ročnom období. Ak tvorba melanínu, ktorá je zodpovedná za správnu pigmentáciu, nefunguje správne, často nefungujú ani ďalšie procesy v pokožke a pleť býva často aj nedostatočne hydratovaná alebo má sklony k nadmernej tvorbe mazu. Spolu s pigmentovými škvrnami tak kráčajú ruka v ruke i ďalšie problémy.

Nepodceňujte prevenciu

pigmentové škvrnyNemusíte nechať veci zájsť ďaleko, vzniku pigmentových škvŕn sa totiž dá zabrániť. Prevencia však musí byť dôsledná. Ak máte sklony k ich vzniku, mali by ste pri pobyte na slnku používať ochranný opaľovací krém s faktorom, ktorý je určite vyšší než 20 SPF. Na trhu existuje široká paleta opaľovacích ochranných prípravkov, z ktorých si možno vybrať na mieru potrebám vašej pleti. Proti vzniku pigmentových škvŕn sa s obľubou používajú ochranné opaľovacie prípravky s ochranným faktorom SPF 50 v mylnej domnienke, že najvyšší faktor je na pigmentové škvrny to najlepšie riešenie. No len málokto vie, že percentuálny rozdiel medzi účinnosťou ochranného faktoru SPF50 a SPF30 je len v 2 až 3%. To znamená, že už nižší faktor SPF30 na 96% chráni pleť, pričom SPF50 poskytuje proti slnečným lúčom 97,5-98% ochranu, teda len o máločo vyššiu. Dôležitejšie než vysoký ochranný faktor SPF, je správne množstvo prípravku, ktorý si na pleť aplikujete. Ak si na pokožku nanesiete menej krému, než sa odporúča, percentuálna ochrana pokožky rapídne klesá dokonca aj pri tom najvyššom faktore. Pri nanášaní ochranných prípravkov teda množstvom nešetrite.

Dôverujte sile prírody

No čo ak pigmentové škvrny už „zdobia” vašu pokožku? Odborníci odporúčajú používať kozmetické produkty, ktoré obsahujú čo najmenej chemických látok a vašu pokožku tak zaťažia čo najmenej. Ideálne sú produkty na prírodnej báze, pri ktorých vďaka ich prírodnému zloženiu na slnku nehrozí riziko vzniku alergickej reakcie alebo iné nežiadúce účinky. Dôverovať sile prírody sa oplatí. Prírodné pleťové produkty, ako sú tie od nemeckej značky luxusnej prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND Natural Beauty, totiž pôsobia na pokožku komplexne a obnovujú nefunkčné procesy v pokožke. To znamená, že problém pigmentových škvrń neriešia len povrchne a dočasne, ale pôsobia do hĺbky.  Táto prírodná kozmetika s vyše 58. ročnou históriou obsahuje čisté organické prírodné zložky a také kombinácie aktívnych látok, ktoré v pokožke postupne naprávajú všetko, čo v nej nefunguje. Správnou voľbou kvalitných pleťových prípravkov prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND Natural Beauty si môžete okrem pigmentových škvŕn vyriešiť aj problém suchej, mdlej, či ochabnutej pleti. Už existujúce pigmentové škvrny sa nedajú odstrániť okamžite ako šibnutím čarovného prútika, no ak budete svojej pleti venovať pravidelnú, komplexnú starostlivosť pomocou vhodných prípravkou, zamedzíte ďalšej tvorbe pigmentových škvŕn a výrazne zmiernite už vzniknuté pigmentové škvrny. Dôverovať sile prírody sa oplatí.

Ako si ochránite pleť pred UV lúčom a zabránite tvorbe pigmentových škvŕn?

pigmentové škvrny

ANNEMARIE BÖRLIND NatuPerfect Anti-Pigmentové a Bieliace fluid

Toto fluid je vhodné pre pleť, ktorú trápia pigmentové škvrny. Na hyperpigmentáciu má normalizačný i vyrovnávací účinok a pomáha pri dosiahnutí bezchybnej pleti. Zároveň pokožku chráni pred voľnými radikálmi a predčasným starnutím. Inovatívna a prírodná aktívna zložka Detoxophane získaná zo žeruchy redukuje už existujúce pigmentové „starecké“ škvrny a ďalšiu pigmentáciu a zabraňuje tvorbe novej hyperpigmentácie. Obsahuje prírodnú účinnú látku astaxantín, ktorý je v boji proti voľným radikálom 14-krát účinnejší ako vitamín E a zabraňuje poškodeniu pokožky vplyvom slnečných lúčov. Hodnotné ingrediencie Fakľovky aloovitej (kniphofia uvaria) a ceramidov zvyšujú retenciu (zadržiavanie) vlhkosti pokožky, posilňujú kožnú bariéru a viditeľne redukujú vrásky. Obsahuje prírodné ingrediencie, ktoré hydratujú pleť, zvyšujú pružnosť pleti a elasticitu, intenzívne chránia pleť proti voľným radikálom. Starostlivo vybrané prírodné ingrediencie účinne obmedzujú práve syntézu tyrozínu (enzýmu produkujúceho pigment melanín), z ktorého sa tvorí kožné farbivo. Redukujú pigmentové škvrny a navodzujú svetlejší tón pleti.
Viac info nájdete tu

pigmentové škvrny

ANNEMARIE BÖRLIND Opaľovací protistarnúci DNA Protect krém SPF 30 

DNA-Protect opaľovací krém s ochranným faktorom SPF 30 poskytuje pokožke vysokú ochranu pred slnečným žiarením a zároveň aktívnu ochranu buniek a DNA. Prírodný DNA-Protect komplex bol špeciálne vyvinutý pre pokožku vystavenú nebezpečnému slnečnému UV žiareniu a pokožku trpiacu pigmentovými škvrnami. Tento pozoruhodný komplex účinných látok neutralizuje kyslíkové radikály, ktoré vznikajú z UV žiarenia, chráni bunky pred oxidačným tlakom, pomáha napraviť DNA buniek, a tak minimalizuje ich poškodenie buniek a tvorbu pigmentácii. Pôsobí proti predčasnému starnutiu pleti a posilňuje prirodzený obranný mechanizmus pleti. DNA sú tak lepšie chránené v situáciách zvýšených expozícii UV žiareniu.
Rastlinné ingrediencie ako je vitamín E a extrakty z rias Kombu posilňujú  odolnosť kože a jej prirodzenú sebaobranu. Anti-aging komplex chráni proti predčasnému fotostarnutiu pokožky, spôsobenému UV žiarením. Pleť si tak dlho uchová mladistvé vyžarovanie. 

Viac info nájdete tu

Oficiálna stránka distribútora značky je www.annemarieborlind.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach