Cuketa plnená tvarohovo-zeleninovou plnkou

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Cuketa plnená tvarohovo-zeleninovou plnkou – suroviny:

Porcia zeleniny: 135 g/ porcia pre jednu osobu (paprika, polievková lyžica nasekanej cibule, cuketa), cesnak
Porcia tvarohu: 65 g/porcia pre jednu osobu – 1PL nasekaného petržlenu, 1 PL pažítky, Koreniny: soľ, čierne korenie, mletá červená paprika sladká

Cuketa

Postup:

Papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Očistíme cesnak a najemno nasekáme. Tvaroh premiešame s paprikou, cibuľou, petržlenom a pažítkou. Podľa potreby pridáme trošku vody, aby bola plnka krémová. Dochutíme soľou a korením. Rúru na pečenie si predhrejeme na 200°C. Cuketu umyjeme, prepolíme na polovičky, vydlabeme dužinu a naplníme tvarohovou plnkou. Vložíme do ohňovzdornej nádoby a podlejeme troškou vody. Zapekáme cca 20 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Provensálsky štýl – ratatouille

15 minútSuroviny na ratatouille: 75 g očistenej a rozpolenej červenej papriky, 10 g (1,5 čajovej lyžičky) cukru, 1 vetvička čerstvého tymiánu nasekaného najemno, 2 alebo 3 paradajky… Čítaj ďaľej

Náš tip: ak nemáte v obľube cuketu, môžete naplniť aj papriku.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach