Razantná premena vo vidieckom dome

Dnes vás pozývame na návštevu k manželom Jane a Petrovi, ktorí si v štúdiu Oresi vybrali kuchyňu MAGIQ z nového radu Dolti Collection by Andrea Capovilla. Kuchyňa je situovaná do podkrovia bývalého statku, ktorý pre svoju rodinu kúpil a upravil Peter.

vo vidieckom dome
Kuchyňa MAGIQ z radu Dolti Collection

Pred pätnástimi rokmi sa rozhodol presťahovať z mesta na vidiek. Vyhliadol si bývalý statok, nachádzajúci sa uprostred priľahlých pozemkov, cez ktoré preteká potok. Pri nevyhnutnej rekonštrukcii sa zmenila aj vnútorná dispozícia budovy a na bývanie majitelia premenili aj bývalú sýpku. Na prízemí vybudoval pán Peter priestranný byt pre svoju matku. Sám si s rodinou upravil poschodie a podkrovie. A pretože práce na dome sa nikdy nekončia, začal interiér zariaďovať podľa súčasných trendov.

„Prvú kuchynskú linku ‚elko‘ sme si priviezli z Nemecka a s ňou aj ďalšie vybavenie domu. Ako plynul čas, prestala nám vyhovovať funkčne aj štýlom. Chcel som kvalitnú a modernú kuchyňu, ktorá bude zodpovedať našim potrebám, a pritom nám pár rokov vydrží s malými obmenami, ktoré sa prispôsobia módnym trendom,“ spomína Peter.

Razantná premena

„Kuchyňu som chcel zväčšiť a presvetliť,“ rozpráva pán Peter a dodáva: „Zrušili sme preto priečku a kuchyňu sme spojili so susednou miestnosťou.“ Tak sa do nej vošla priestranná linka postavená do tvaru písmena „U“, na ktorú nadväzuje barové sedenie a sedačka s kreslami a televízorom. V kuchyni nájdete tak klasické, ako aj polovysoké skrinky so spotrebičmi a vľavo od linky sú na náprotivnej stene umiestnené vysoké skrine, ktoré ukrývajú chladničku s mrazničkou a potravinovú skriňu s výsuvnými regálmi.

Pri rekonštrukcii sa nebúrala len priečka, ale tam, kde to šlo, boli posunuté aj trámy. Časť z nich kryjú sadrokartónové obklady a sú v nich, ako v celom strope, rozmiestené zapustené stropné svietidlá. „Dva trámy, stropný a stĺpik, sme ponechali v dekore dreva a zladili sme ho s obkladom s dekorom podlahy z lepeného vinylu. Nechcel som, aby sa v miestnosti objavovalo viac druhov, farieb a štruktúr dreva, pretože tento dekor je použitý aj na dverách,“ upozorňuje.

„Vedel som, že chcem bielu kuchyňu vo vysokom lesku. Preto sme hľadali na webe aj v predajniach v nie príliš vzdialenom okolí. Navštívili sme aj reťazce, napríklad Asko alebo Möbelix. Vysnenú kuchyňu sme našli až v štúdiu Oresi. Tu sme uvideli MAGIQ z radu Dolti Collection, ktorý nás hneď zaujal. Zodpovedal našim požiadavkám na farbu aj dizajn a v porovnaní s ostatnými ponukami tu jednoznačne zvíťazila kvalita v pomere k cene.

„S manželom som kuchyňu vyberala len po estetickej stránke,“ hovorí pani Jana. „Po zmene dispozícií podkrovnej kuchyne a pri rozmiestení okien, ktoré sú v rôznych úrovniach, vrátane strešných, som si nedokázala predstaviť, ako sem umiestnime vybrané skrinky. Zato Peter mal svoju víziu,“ spomína Jana.

Nadčasová biela a kvalitný akryl

Kuchyňa MAGIQ má moderné hladké dvierka v bielom akryle s vysokolesklou povrchovou úpravou. Materiál je špecifický svojím vysokým leskom, ktorý je možné porovnávať s niektorými drahšími lakovanými povrchmi. V porovnaní s nimi je však menej náchylný na poškriabanie. Preto je táto voľba do kuchyne ideálna.

„Spolupráca na tvorbe novej kuchyne je vždy jednoduchšia a lepšia, keď si zákazník a predajca pri plánovaní rozumejú. Pán Peter mal o vzhľade a dispozícii svojej kuchyne jasnú predstavu, v predajni sme všetko doladili k jeho spokojnosti a poradili sme mu s výberom vhodných výsuvov, pántov a s vnútornou výbavou tak, aby zodpovedala jeho nárokom a potrebám,“ hovorí Aneta Bauerová z kuchynského štúdia Oresi.

Možná premena v budúcnosti

„Do linky sme zatiaľ nechali podstaviť umývačku riadu, ktorá je zánovná a dobre funguje,“ ukazuje nám hostiteľ spotrebič. „Nechal som si však vyrobiť dvierka a keď nám súčasná umývačka doslúži, nový model už bude vstavaný. Za pár rokov tiež možno vymeníme pracovnú dosku a obklad za kuchyňou, ktoré teraz majú dekor betón, a linka bude zase ako nová.“

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach