Vylepšime si domácnosť ako slávni dizajnéri

Vylepšime si domácnosť ako slávni dizajnéri. Nie je obdobie, kedy by si naša domácnosť nezaslúžila osvieženie, vylepšenie, modernizovanie. Veľa dokážeme maličkosťami. Vyskúšajte niektoré z týchto trikov slávnych dizajnérov:

Vylepšime si domácnosť

Mix štýlov a materiálov

Tak, ako v oblečení, aj v interiérových trendoch vládne kombinácia vzorov, materiálov, ale aj štýlov. Jeden historický prvok skvele vynikne v minimalistickom priestore. V moderných interiéroch sa objavujú historické detaily, starožitnosti či techniky. Obľúbené je odhaľovanie stien až na pôvodné murivo, ktoré pôsobí v starých domoch veľmi zaujímavo. Samozrejme, treba ho náležite ošetriť.

Zakrivená pohovka

Ak zvažujeme kúpu novej pohovky a máme dostatok priestoru, vyskúšajme novinku: pohovku v zaoblenom tvare polmesiaca alebo podkovy. Mala by byť zhotovená vo výraznej farbe – tak bude dominantou akéhokoľvek nevýrazného priestoru a premení ho na dizajnérsky interiér.

Vylepšime si domácnosť

Dominantná stena

Vyberme si jednu dominantnú stenu alebo jej časť, ktorú zvýrazníme iným štýlom. Môžeme použiť vzorovanú tapetu, dekorácie, ručne maľované detaily alebo špeciálny architektonický prvok. Z takejto steny si môžeme urobiť aj spomienkové miesto, keď k nej prisunieme inovovanú vitrínu po starej mame a položíme na ňu cenné rodinné predmety, či fotografie. Alebo zbierku z výletov po svete.

Vylepšime si domácnosť

Pridajme dôraz čiernou

Čierna farba je v interiéri zlým sluhom, ale skvelým pomocníkom. Jej cieleným využitím na niektorých detailoch v svetlej domácnosti dosiahneme zvýraznenie interiérového štýlu a zaujímavé kontrasty. Môžeme skúsiť napríklad všetky svietidlá obliecť do čierneho kovu. Bude to pôsobiť moderne, vkusne a príjemne.

Vzorové dlaždice

Jednofarebnou dlažbou nič nepokazíme, ale ani nezískame to, čo by sme mohli vzorovou. Či si už vyberieme ornamenty, vzory charakteristické pre severskú alebo ázijskú kultúru, jednoduché geometrické striedanie farebne kontrastných dlaždíc – vždy dosiahneme čosi navyše. Pocit útulnosti, originálnosti a vytvorenie špeciálnej atmosféry. K takýmto dlažbám sa veľmi hodí masívny drevený nábytok. Skúsme si takto premeniť kuchyňu či vstupnú halu.

Zrkadlá

Zrkadlá nemusia byť len v kúpeľni a na chodbe. Opticky zväčšujú priestor a presvetľujú interiér. Vyberme si jednu stenu v obývačke alebo v jedálni, kam umiestnime veľké zrkadlo. Jedinečnosť môžete zvýrazniť prostredníctvom originálneho rámu.

-sz-

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach