15 minút
Suroviny:
1 kg caramboliek, 1 kg želírovacieho cukru
Postup:
Nakrájajte plody na prúžky šírky prsta a odstráňte ostré hrany. Semená ponechajte – dodajú džemu chuť. Zalejte vodou a nechajte variť, kým plody nezmäknú – stačí približne 15 minút. Pridajte cukor a udržujte ďalších 15 minút vo vare. Nalejte do pohárov a uzavrite.
Korunný cukor želírovací 2:1
Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.