Lunárny kalendár od 17. apríla

Chcete vedieť, čo vás čaká počas nasledujúcich dní, v akých oblastiach môžete mať úspech a čo si bude lepšie odložiť na inokedy? Sledujte lunárny kalendár…

Lunárny kalendár na 17.- 18.  apríla: Nasledujúce dni budú vhodné na to, aby sme zvládli veľa práce – a celkom hravo. Možno sa nám aj podarí presadiť, alebo zmeniť zabehnuté zvyklosti. Možno sa vám aj výrazne zmení život.
V tieto dni je mesiac najbližšie k Zemi, je v Baranovi a pôsobí veľmi aktívne, vhodný čas na stretnutia s priateľmi, či prechádzky do prírody.

Horoskop, lunarny kalendar, vestenieZdravie a krása: Vhodná je telesná aktivita, ktorá pomáha uvoľniť nahromadené napätie. Doprajme si čaje, ktoré nám navodia poct pohody – vhodná je napríklad levanduľa alebo medovka. Sobota je vhodný čas na pôstny alebo ovocný deň,  čím veľmi môžeme pomôcť detoxikácii nášho organizmu. Ak máme radi paradajky, môžeme po celý deň piť aj rajčinovú šťavu. Samozrejme, aby sa tak stalo, mali by sme denne vypiť aspoň dva litre tekutín – najlepšie vodu, alebo hoci aj žihľavový čaj. V týchto dňoch sa u mnohých môžu vyskytnúť bolesti hlavy: Pomôže teplý kúpeľ nôh v odvare z horčičných semienok. Príprava:  1 polievkovú lyžicu podrvených horčičných semienok povaríme v 1/4 litri vody a vlejeme do lavóra s teplou vodou, v ktorom si vykúpeme nohy. Kúpeľ by mal trvať asi 10 minút. Nakoniec si nohy opláchneme vlažnou vodou.

Ak nás trápi nečistá pleť alebo akné, pomôže jej v týchto dňoch naparovanie nad odvarom z harmančeka, mäty, tymianu či materinej dúšky.  Nálsedne vyčistíme póry a pokožku ošetríme bežným spôsobom (aplikujeme pleťové tonikum a hydratačný krém). V týchto dňoch by sme mali pocítiť novú energiu a elán.

Záhrada a domácnosť: Je tesne pred novom, takže v piatok nič nesadíme, ani nepresádzame a snažíme sa celkovo nemanipulovať s rastlinami, lebo sú teraz veľmi citlivé a mohli by sa poškodiť. V sobotu môžeme okopávať a čistiť záhony jahôd, alebo v skleníku presádzať priesady paradajok, paprík, uhoriek a podobne. Ak sa niektorým rastlinkám nedarí, skúste ich ošetriť práave v tieti dni.

Lunárny kalendár na 19. apríla: Všímajme si to, čo nám hovorí naša intuícia a držme sa podľa toho. Všímajme si viac, čo sa deje okolo nás, môžeme zachytiť dôležité signály. 🙂 Mesiac je teraz v znamení Býka, čo vyvoláva túžbu po pôžitkoch, pohodlí a krásnych veciach a chvíľach.

Zdravie a krása:  Telesne teraz Mesiac ovplyvňuje uši, zuby, krk, hlasivky, aj štétnu žľazu. Dajme si pozor, aby sme v nevyspytateľných aprílových dňoch neprechladli, užívajme echinaceový sirup alebo tinktúru na podporu imunity. Pomáha aj detoxikačná olejová kúra, pričom si ráno niekoľko minút dôkladne vyplachujeme ústnu dutinu panenským olivovým olejom.

Záhrada a domácnosť: Ak máme pripravenú pôdu na siatie a nie je zima, môžeme už na voľné záhony vysievať reďkovku, petržlen, mrkvu. V prípade, že prídu chladné noci, môžeme záhony na noc prikryť ochrannou fóliou.

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach