Poznáte Aperol?

Aperol, taliansky ikonický horko-sladký aperitív oranžovej farby, tento rok oslavuje svoje 100. výročie. Aperol, ktorý je svojou chuťou známy na celom svete a umiestnil sa na 9. mieste v zozname najpredávanejších koktejlov, je perfektným nápojom pri radostných stretnutiach a pomáha vytvárať nezabudnuteľné spoločné zážitky.

Aperol

Aperol bol po prvý raz predstavený v roku 1919 na medzinárodnom veľtrhu v Padove. Vytvorili ho bratia Barbierovci, Lugi a Silvio, ktorí tiež vymysleli názov „Aperol“. Inšpiráciu našli vo francúzskom termíne „apéritif“ – „Apéro“. Podľa pôvodnej receptúry sa vyrába z citrusového oleja, ktorý je doplnený vzácnymi bylinkami a koreňmi a tvorí tak dokonale vyváženú kombináciu chutí. Táto pôvodná receptúra zostala nezmenená a tajomstvom zostáva dodnes. Aperol Spritz, ktorý sa vyznačuje svojím špecifickým spôsobom servírovania, stvoril celosvetovo obľúbenú kategóriu spritz, čím si právom vyslúžil svoje miesto v zozname Medzinárodnej barmanskej asociácie (IBA) ako kľúčová zložka nápoja Spritz Veneziano. Vtedy, rovnako ako teraz, je Aperol Spritz tradične popíjaný v celej oblasti Benátok, v benátskych baroch nazývaných ‘bàcari’, ktoré symbolizujú benátsky spôsob života. Čas strávený spolu, oranžový drink v ruke a ľahké občerstvenie, akým je napríklad tradičný snack ‘cicchetti’. To je najlepší spôsob, ako si užívať pravý talianský aperitív.

Dedičstvo značky

Aperol Spritz je nápoj žiarivo oranžovej farby a jedinečnej chuti, ktorý evokuje talianský životný štýl a chvíle strávené s vašimi najbližšími. Za svoju charakteristickú horko-sladkosť vďačí tajnej receptúre, ktorá sa nezmenila počas celej doby existencie Aperolu, a ktorá je výsledkom tvrdej sedemročnej práce.  

Kvalita produktu

Aperol je vyrobený podľa tajného receptu, ktorý je dodnes používaný bez zmeny, s infúziou vybraných zložiek vrátane horkých a sladkých pomarančov či množstvom ďalších bylín (vrátane rebarbory) a koreňov v dokonalom pomere. Skrátka ideálny aperitív.

Ako si najlepšie užiť APEROL chvíľku

Aperol je súčasťou tradičného talianskeho spôsobu života, ktorý sa rozšíril po celom svete. Taliani totiž vedia ako na to. Najlepšie si Aperol Spritz vychutnáte v kruhu vašich najbližších a to vo vínovom pohári naplnenom aspoň do polovice ľadom, zaliatym v rovnakom pomere proseccom a Aperolom. Ale pozor – Aperol sa musí pridať až po proseccu! Na vrch pridajte trochu sódy a ozdobte plátkom pomaranča. A voilà – Aperol Spritz je na svete!