Jablkový crumble s mandlovo-ovsenou posýpkou

    Suroviny: 

    300 g olúpaných jabĺk a na kocky nakrájaných jabĺk, 1 lyžica cukru (pri veľmi sladkých jablkách nie je potreba), mletá škorica podľa chuti 
    Na posýpku: 150 g jemne mletých vločiek, 100 g na hrubo mletých mandlí (výborné sú aj pekanové orechy), 50 g cukru (môžete pridať podľa seba), 150 g masla (izbovej teploty) 

    Jablkový crumble

    Postup:

    Nasekajte si oriešky a ovsené vločky na hrubo. Potom ich spoločne s ostatnými prísadami na posýpku vložte do misky kuchynského robotu a pomocou plochého šľahača vytvorte posýpku.

    Do zapekacej misy vložte umyté a nakrájané jablká, jemne pocukrujte, posypte škoricou a pripravenou posýpkou.

    Vložte do rúry vyhriatej na 160 stupňov a pečte asi 30 min. (max. 35 min.).

    Starostlivo strážte! Povrch by mal byť zlatistý.

    Konzumujte vlažný s lyžicou jogurtu alebo kyslej smotany.

    Recept pripravila Lucie Jahelková z výživového poradenstva „FoodBodyLife“pre blog.kitchenaid.cz.