Suroviny:
300 g olúpaných jabĺk a na kocky nakrájaných jabĺk, 1 lyžica cukru (pri veľmi sladkých jablkách nie je potreba), mletá škorica podľa chuti
Na posýpku: 150 g jemne mletých vločiek, 100 g na hrubo mletých mandlí (výborné sú aj pekanové orechy), 50 g cukru (môžete pridať podľa seba), 150 g masla (izbovej teploty)
Postup:
Nasekajte si oriešky a ovsené vločky na hrubo. Potom ich spoločne s ostatnými prísadami na posýpku vložte do misky kuchynského robotu a pomocou plochého šľahača vytvorte posýpku.
Do zapekacej misy vložte umyté a nakrájané jablká, jemne pocukrujte, posypte škoricou a pripravenou posýpkou.
Vložte do rúry vyhriatej na 160 stupňov a pečte asi 30 min. (max. 35 min.).
Starostlivo strážte! Povrch by mal byť zlatistý.
Konzumujte vlažný s lyžicou jogurtu alebo kyslej smotany.
Recept pripravila Lucie Jahelková z výživového poradenstva „FoodBodyLife“pre blog.kitchenaid.cz.