Postupimský punč

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Postupimský punč je vhodný do chladných dní. Zohrejte sa a zabudnite na rátanie joulov!

Suroviny na postupimský punč (rozpočet na 6 veľkých pohárov):

300 g cukru, fľaša rýnskeho bieleho vína, ¼ l rumu, 6 lyžíc citrónovej šťavy

Postup:

Cukor nasypeme do ½ l vody a prevaríme. Prilejeme biele víno, zohrejeme, ale už nevaríme. Rum zohrejeme, zapálime a dolejeme k punču. Pridáme prefiltrovanú citrónovú šťavu, punč dochutíme a horúci podávame.

Mohlo by vás zaujímať

Čajový punč

Čajový punč

20 minútČajový punč je voňavý a lahodný nápoj na zahriatie a príjemnú zimnú pohodu s Trstinovým cukrom s mletým vanilkovým strukom. Prísady na čajový punč (rozpočet pre 4… Čítaj ďaľej

Letná verzia alebo verzia na teplé dni:

Uvarený punč nechajte vychladnúť a na 2 hodiny vložte do chladničky. Pred podávaním ešte môžete pridať kocky ľadu a trochu minerálky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach