Vaječný punč

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na vaječný punč (rozpočet pre 4 osoby):

1/2 l bieleho vína, 1/2 struku vanilky, 2 plátky citróna, 1 tyčinka škorice, 3 vajcia, štipka soli, 50 g práškového cukru, 4 lyžice rumu

Vaječný punč
https://www.shutterstock.com

Postup:

Biele víno, napoly prekrojenou vanilku, plátky citróna a škoricu zohrejeme ,ale nevaríme. Bielky osolíme a vyšľaháme do tuhého snehu, spojíme s práškovým cukrom.

Mohlo by vás zaujímať

Ultra Grapefruit

Suroviny na Ultra Grapefruit: 4 cl Nicolaus Vodka Ultra Jemná 2 cl medový sirup grapefruitové plátky 10 cl šťava z bieleho grapefruitu 10 cl sóda Ozdoba:… Čítaj ďaľej

Žĺtky rozmiešame s rumom a opatrne spojíme so snehom. Víno scedíme, ešte horúce prilejeme do vaječnej peny a opäť vyšľaháme. Nalejeme do pohárov a vaječný punč podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach