Tekvicový vývar

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Tekvicový vývar je v tomto jesennom období dobrá polievka na zahriatie.

Suroviny na tekvicový vývar:

300 g tekvicovej striedky, 2 veľké mrkvy, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 3 zrnká nového korenia, 2 čajové lyžičky soli, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky.

Postup:

Všetko vložíme do hrnca a zalejeme 2,5 litra vody. Necháme pod poodchýlenou pokrievkou variť asi hodinu. Potom scedíme do druhého hrnca, nakrájame do neho varenú mrkvu a na hrubom strúhadle nastrúhané zemiaky (ma liter vývaru asi 2 väčšie kusy).

Mohlo by vás zaujímať

Paradajková polievka

15 minútParadajková polievka – suroviny: 250 g paradajok, menšia cibuľa, 4 klinčeky, 1 polievková lyžica kryštálového cukru, 1 polievková lyžica detskej krupice Postup: Paradajky nakrájame na… Čítaj ďaľej

Necháme povariť asi 10 minút. Potom necháme prikryté ešte 15 minút. Dochutíme soľou a inými koreninami. Môžeme podávať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach