Nebeský syrový dezert so sušenými paradajkami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Camembert je francúzsky mäkký syr, ktorý pochádza z Pays d’Auge v Normandii. Tento syr patrí k najznámejším syrom na svete. Má charakteristickú plesňovú kôru so svetlohnedým mriežkovaním. Cesto slamovožltej farby býva rovnomerne zrelé, bez kriedovitosti v strede. Syr má čistú bylinkovú arómu s príjemným nádychom húb. Chuť je krémová. Vyskúšajte nebeský syrový dezer 🙂

Suroviny na nebeský syrový dezert ( rozpočet pre 2 osoby ):

2 ks syra s bielou plesňou ( Camembert alebo Brie ), 0,7 l polosuché ružové víno (Zweigeltrebe, Merlot), 150 g slnečnicový chlieb alebo chlieb podľa vašej chuti, 100 g sušené paradajky

Postup:

Oválny tvar syra nakrájajte na tenké plátky tak, aby v každom súste bola zastúpená jeho textúra, v ktorej sa prelína tvarohové jadro s rozplývavým krémovým zvyškom syrového cesta. Na jednotlivé kúsky syra jemne naaranžujte sušené paradajky. Svieže chute nebeského dezertu si najlepšie vychutnáte asi 20 minút po vybratí z chladničky, keď bude mať izbovú teplotu. Servírujte so slnečnicovým chlebíkom.

Mohlo by vás zaujímať

Roztopený camembert na chlebe

Roztopený camembert na chlebe

30 minútEnergia: 420 kcal.Energetická hodnota jednej porcie: 420 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 4-6 plátkov ražného chleba alebo orechového chleba, asi 40 dkg camembertu, maslo, mleté… Čítaj ďaľej

Rôzne vína pre rôznu zrelosť:

Na začiatku dozrievania syra (viac ako 15 dní do dátumu spotreby) kombinujte ho s polosuchým alebo polosladkým ružovým vínom.  Čím je syr viac smotanový (menej ako 15 dní do dátumu spotreby), tým skôr sa hodia svieže ovocité červené vína – Modrý Portugal, Dornfelder alebo Cabernet Sauvignon.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach