Zapekané rožky so šampiňónami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Zapekané rožky so šampiňónami sú dobrou variantou na teplé raňajky, prípadne na teplú, rýchlu večeru. Môžu poslúžiť aj ako chutná príloha k večernému posedeniu pri dobrom vínku.

Suroviny:

4 ks rožky alebo pokrájaná bageta, 50 g masla, 250 g šampiňónov, soľ, vegeta, mletá rasca, 50 g tvrdého syra, petržlenová vňaťka na ozdobenie

zapekané rožky so šampiňónami

Postup:

Rožky prekrojíme na polovicu. Ak použijeme bagetu, tak ju pokrájame na hrubšie plátky. Natrieme maslom, osolíme, posypeme troškou vegety a strúhaným syrom. Krájané šampiňóny pokrájame na ešte menšie kúsky a kladieme na rožky. Nakoniec posypeme mletou rascou a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180°C asi na 5 minút, kým sa syr trochu nezapečie. Veľmi chutné sú aj staršie rožky, ktoré v rúre opäť nadobudnú chuť čerstvo upečeného pečiva. Ozdobíme trochou zelenej vňaťky. Výborné je pridať kečup na už hotové zapekané rožky.

Dobrú chuť želám. Zuzka

Autor: Ing. Zuzana Haľková

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach