Lunárny kalendár od 26. októbra

Chcete vedieť, čo vás čaká počas nasledujúcich dní, v akých oblastiach môžete mať úspech a čo si bude lepšie odložiť na inokedy? Prečítajte si náš nový Lunárny kalendár od 26. októbra!

Lunárny kalendár od 30. júla

Lunárny kalendár na 26. – 27. októbra:

Mesiac je teraz v znamení Panny a to nám dáva schopnosť učiť sa a usilovne pracovať. V tieto dni je vhodné púšťať sa do vecí, ktoré si vyžadujú logické myslenie a precíznosť. V tieto dni bývame síce citovo trochu chladnejší a praktickejší, ale máme chuť všetko usporiadať, vyčistiť a zdokonaliť – toto sa týka práce, domácnosti a vzťahov. V tieto dni nemáme zvyčajne veľkú chuť na zábavu, pretože sa snažíme zbaviť rôznych starých restov a nedokončených vecí, ktoré nás ťažia. Mali by sme sa však vystríhať panovačnosti a direktívnosti, pretože inak by sme si mohli narobiť konflikty. Hravo však zvládnete náročné úlohy a rovnako tak aj náročnejšie práce v domácnosti.

 

Zdravie a krása: 

Panna ovplyvňuje pankreas, tenké a hrubé črevo, pankreas, sexualitu a konečník. Mali by sme sa vyhýbať príliš slaným a korenistým jedlám, pretože slané jedlá spôsobujú nadúvanie a oduté brucho.  Neprejedajme sa a nepojedajme sladkosti, pretože v tieto dni ľahko priberieme v oblasti brucha. Doprajme si stravu bohatú na vlákniny, cukrovkári by mali jesť čo najviac zeleru a piť vodu z kyslej kapusty, prípadne čaj z čučoriedkových listov. Pre dobré trávenie pijeme čaj z mäty a feniklu. Strava by mala byť zložená najmä zo zeleniny a kyslej kapusty. Toto znamenie je vhodné aj na starostlivosť o pleť, vlasy a nechty. Výborne pôsobia regeneračné a výživné krémy, upravený účes dlhšie drží tvar a ak si v tieto dni nalakujeme nechty, lak nám dlhšie vydrží. Pokožke tváre i tela dobre urobí píling, ktorý nás zbaví zrohovatených častí pokožky a pleť tak  bude pôsobiť sviežo a žiarivo. Nezabudnime ju potom dobre osprchovať, osušiť a ošetriť výživným krémom, či olejom.

 

Záhrada a domácnosť:

V záhrade hrabeme napadané lístie a zberáme poslednú koreňovú zeleninu. Ešte stále je vhodný čas na prerezávanie stromov a kríkov. Môžeme aj presádzať a sadiť rastliny. Tieto dni sú vhodné aj na zber koreňov liečivých rastlín – vhodný čas je ráno, alebo po západe slnka. Je vhodný čas na zber koreňa archangeliky, nátržníka, či sladkého drievka. Ak máme v záhrade posadený horec žltý, ktorý má minimálne 5 – 6 rokov. môžeme ho vykopať a naložiť do pálenky – získame dobrý aperitív na trávenie.

Tip na recept na stredu: Kapustové strapačky

Tip na recept na štvrtok: Zelerovo – morčacie lasagne

 

Lipové víno zahreje a prelieči v sychravých dňoch…

Ak ste počas chladných a sychravých jesenných dní poriadne vonku premrzli a máte pocit, že „niečo na vás lezie“ zahrejte sa  vareným lipovým vínom: Zalejte 1 polievkovú lyžicu lipového kvetu  malým množstvom vriacej vody, nechajte chvíľu vylúhovať, potom pridajte 2 dcl bieleho vína a prevarte. Nalejte do pohárov a oslaďte  medom. Hmmmmm… 😛 

 

 

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach