Suroviny na kura s parmezánom a paradajkami:
¾ hrnčeka strúhanky, ¾ hrnčeka strúhaného parmezánu, 8 kuracích stehien (cca 700 g) alebo 4 kuracie prsia, rozpolené, soľ a čerstvo pomleté čierne korenie, 1 veľké vajce, 2 hrnčeky paradajkového pretlaku, ¼ hrnčeka olivového oleja, 170 g mozzarelly, nakrájanej na tenké pásiky
Postup:
Rozohrejte gril. Zmiešajte strúhanku s parmezánom. Ochuťte kura po oboch stranách ½ lyžičky soli a ¼ lyžičky čierneho korenia. Namočte kura do rozšľahaného vajca, potom obaľte v parmezánovej zmesi. Paradajkový pretlak rozotrite do nádoby na pečenie.
Mohlo by vás zaujímať
Rozohrejte 2 lyžice olivového oleja na veľkej panvici na miernej teplote. Vložte postupne časti kuraťa, opečte do zlatova, 1 – 2 minúty na každej strane. Premiestnite na paradajkový pretlak. Na vrch každého kúska mäsa dajte plátok mozzarelly. Grilujte kým sa nezohreje pretlak a mozzarella sa neroztopí a nezahnedne, 5 – 8 minút. Ihneď podávajte napríklad so špagetami.