Kura s parmezánom a paradajkami

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na kura s parmezánom a paradajkami:

¾ hrnčeka strúhanky, ¾ hrnčeka strúhaného parmezánu, 8 kuracích stehien (cca 700 g) alebo 4 kuracie prsia, rozpolené, soľ a čerstvo pomleté čierne korenie, 1 veľké vajce, 2 hrnčeky paradajkového pretlaku, ¼ hrnčeka olivového oleja, 170 g mozzarelly, nakrájanej na tenké pásiky

Kura s parmezánom a paradajkami
https://www.shutterstock.com

Postup:

Rozohrejte gril. Zmiešajte strúhanku s parmezánom. Ochuťte kura po oboch stranách ½ lyžičky soli a ¼ lyžičky čierneho korenia. Namočte kura do rozšľahaného vajca, potom obaľte v parmezánovej zmesi. Paradajkový pretlak rozotrite do nádoby na pečenie.

Mohlo by vás zaujímať

Kuracie rezne s ajvarom

Kuracie rezne s Ajvarom

60 minútSuroviny na Kuracie rezne s Ajvarom: 4 kuracie rezne, Ajvar, pažítka, petržlenová vňať, oregano, olivový olej, soľ (môže byť aj bylinková), 2 – 3 kusy… Čítaj ďaľej

Rozohrejte 2 lyžice olivového oleja na veľkej panvici na miernej teplote. Vložte postupne časti kuraťa, opečte do zlatova, 1 – 2 minúty na každej strane. Premiestnite na paradajkový pretlak. Na vrch každého kúska mäsa dajte plátok mozzarelly. Grilujte kým sa nezohreje pretlak a mozzarella sa neroztopí a nezahnedne, 5 – 8 minút. Ihneď podávajte napríklad so špagetami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach