Suroviny na Kuracie rezne s Ajvarom:
4 kuracie rezne, Ajvar, pažítka, petržlenová vňať, oregano, olivový olej, soľ (môže byť aj bylinková), 2 – 3 kusy zaváraných broskýň (môžu byť aj čerstvé, ale treba ich chvíľu povariť a zbaviť šupky), 1 kávová lyžička hladkej múky (alebo Solamyl), 5 polievkových lyžíc sladkej smotany, 1 dl bieleho vína, strúhaný tvrdý syr.
Postup:
Kuracie rezne trochu naklepeme, potrieme olivovým olejom a osolíme. Chvíľu necháme pôsobiť. Potom rezne z jednej strany potrieme Ajvarom a odložíme do chladničky na 2 – 3 hodiny. Potom na panvici rozpálime olej a mäso na ňom opečieme z oboch strán. Podlejeme vínom a ďalej ešte 2 – 3 hodiny opekáme. Následne mäso vyberieme a šťavu zahustíme sladkou smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku alebo Solamyl a pridáme do nej aj kúsok roztlačenej broskyne.
Mohlo by vás zaujímať
Potom mäso vložíme do druhej panvice s trochou oleja. Na vrch každého kuracieho rezňa naukladáme polovičky broskýň a posypeme strúhaným syrom. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme opekať 1 – 2 minúty, kým sa syr neroztopí. Nakoniec posypeme oreganom a pažítkou. Kuracie rezne s Ajvarom servírujeme spolu s omáčkou a ryžou alebo opekanými zemiakmi.