Receptov na hamburgery je neúrekom. Pred nedávnom sme u nás doma grilovali hamburgery a chceli sme nejakú zmänu. Vyskúšali sme miesto syru použiť Olomoucké tvarůžky. Hamburger s olomouckými tvarůžkami bol príjemnou zmenou.
Suroviny na hamburger s olomouckými tvarůžkami:
4 žemle
167 g Olomouckých tvarůžkov
50 g anglickej slaniny
sladká paprika
cibuľa
horčica
kečup
tatárska omáčka nakladaná uhorka
Postup:
Žemle rozkrojíme, na spodnú stranu poukladáme kolieska tvarůžkov tak, aby pokryli takmer celú plochu žemle a posypeme paprikou. Hornú polovicu žemle potrieme horčicou a pokryjeme plátkami slaniny. Všetko vložíme do rozohriatej rúry krátko, ale prudko zapiecť. Potom spodné polovice žemlí posypeme nadrobno nasekanou cibuľou a sladkokyslou uhorkou, podľa chuti polejeme kečupom alebo tatárskou omáčkou a prikryjeme hornou časťou žemle so slaninou.
Jednoduchá príprava