Zeleninová polievka s tvarůžkovými knedličkami
Kulinárium

Zeleninová polievka s tvarůžkovými knedličkami

Suroviny na – Zeleninová polievka s tvarůžkovými knedličkami: 100 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g petržlenu, 100 g karfiolu, 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, 100 g masla, soľ, korenie, rasca, ligurček, pažítka, petržlen, voda na cca 1,5 litra polievky Postup: Na polovici masla opražíme nadrobno nakrájanú zeleninu takmer dohneda, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a s nakrájaným […]

Šunkové závitky
Kulinárium

Šunkové závitky

Suroviny na šunkové závitky: 6 hrubších plátkov šunky, 100 g Olomouckých tvarůžkov, 100 g mäkkého tvarohu, 2 – 3 lyžice majonézy, pažítka, soľ Postup: Tvaroh vyšľaháme s majonézou, pridáme nastrúhané  tvarůžky, nasekanú pažítku a ak treba, tak dosolíme. Touto zmesou potrieme plátky šunky, zabalíme ich a necháme vychladnúť.

Tvarůžková omeleta
Kulinárium

Tvarůžková omeleta s pancettou

Pripravte sa na raňajkovú rýchlovku priamo z panvice, ktorá prevonia kuchyňu a prebudí aj tých najtvrdších spáčov“! Vyzbrojení vidličkami budú obliehať sporák a dožadovať sa ďalšej porcie. Neveríte? Stačí už len vyskúšať a pustiť sa hneď do varenia. Tvarůžková omeleta s pancettou, suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 6 vajec, 125 g Olomouckých tvarůžkov, 100 g […]

Ovsenná kaša s kefírom
Kulinárium

Ovsenná kaša s kefírom a zapečenými tvarůžkami

Objavte chute slaných kaší, ktoré si môžete dať  nielen na raňajky. Ovsenná kaša s kefírom dobre zasýti, naštartuje organizmus a pritom se ľahko stráviteľná. Zapečené tvarůžky dodajú jemnej kaši zaujímavú chuť. Suroviny pre recept Ovsenná kaša s kefírom a zapečenými tvarůžkami ( rozpočet pew 2 osoby ):  140 g ovsenných vločiek, 500 ml vody, 60 ml kefíru, 2 vajcia, 125 […]

Hamburger z tvarůžkami
Kulinárium

Hamburger z tvarůžkami

Suroviny: 4 žemle, 167 g Olomouckých tvarůžkov, 50 g anglickej slaniny, sladká paprika, cibuľa, horčica, kečup, tatárska omáčka, nakladaná uhorka Postup: Žemle rozkrojíme, na spodnú stranu poukladáme kolieska tvarůžkov tak, aby pokryli takmer celú plochu žemle a posypeme paprikou. Hornú polovicu žemle potrieme horčicou a pokryjeme plátkami slaniny. Všetko dáme do rozohriatej rúry krátko, ale […]

Kuracia kapsa
Kulinárium

Kuracia kapsa

Suroviny: 4 porcie kuracích pŕs, 100 g Olomouckých tvarôžkov, 1 cibuľa, soľ, korenie, olej, čierne pivo Postup: Jednotlivé kúsky mäsa narežeme tak, aby sme vytvorili kapsu a naplníme kúskami Olomouckých tvarôžkov. Špáradlom alebo ihlou zatvoríme, mierne osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Podlejeme pivom, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, prikryjeme, vložíme do rúry […]

Kulinárium

Tvarůžkové koláčiky s hruškami a vlašskými orechmi

Chrumkavý zákusok padne vhod, keď vás prepadne malý hlad, alebo ak máte neodolateľnú chuť na niečo sladké. Kombinácia tvarůžkov a hrušiek sa môže na prvý pohľad zdať neobvyklá. Hrušky sú však obľúbeným doplnkom  syrov s výraznou chuťou, pretože syrovú slanosť výborne dopĺňa ich príjemná nakyslastosť. Pridajte chrumkavé oriešky a máte chuť „Made in Heaven“. Suroviny: […]

Kulinárium

Jablká v župane so slaninkou

Suroviny: 100 g Olomouckých tvarůžkov, 4 veľké jablká, 8 plátkov slaniny, žerucha na ozdobu Postup: Jablká rozkrojíme na polovice a vykrojíme jaderník. Vzniknutú priehlbinu vyplníme pokrájanými tvarůžkami a jablko zabalíme do plátka slaniny. Polovice jabĺk naukladáme do pekáča bohato vytretého maslom a vo vyhriatej rúre zapečieme.      

Loštický rezeň
Kulinárium

Loštický rezeň

Suroviny: 150 g Olomouckých tvarůžkov, 400 g mletého bravčového pliecka, 1 vajce, 5 strúčikov cesnaku, strúhanka, soľ, korenie, majoránka, olej Postup: Mäso zmiešame s nastrúhanými tvarůžkami, pridáme vajce, cesnak zmiešaný so soľou, korenie, majoránku, podľa potreby trocha strúhanky a  hmotu dôkladne premiešame. Vytvarujeme z nej placky, obalíme ich v strúhanke a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme. Podávame so zemiakovou kašou, […]

Plnené vajcia
Kulinárium

Plnené vajcia

Suroviny: 4 natvrdo uvarené vajcia, 60 g Olomouckých tvarůžkov, 50 g masla, pažítka, soľ, ľadový šalát,  1 väčšia cibuľa, olivový olej Postup: Vajcia pozdĺžne rozkrojíme, vyberieme žĺtky, vymiešame ich s maslom, postrúhanými tvarůžkami a posekanou pažítkou a podľa chuti dosolíme. Touto zmesou naplníme polovice uvarených bielkov. Cibuľu nakrájame na kolieska a krátko orestujeme. Naplnené vajcia poukladáme […]

womangalérie VŠETKY