Hamburger z tvarůžkami
Kulinárium

Hamburger z tvarůžkami

Suroviny: 4 žemle, 167 g Olomouckých tvarůžkov, 50 g anglickej slaniny, sladká paprika, cibuľa, horčica, kečup, tatárska omáčka, nakladaná uhorka Postup: Žemle rozkrojíme, na spodnú stranu poukladáme kolieska tvarůžkov tak, aby pokryli takmer celú plochu žemle a posypeme paprikou. Hornú polovicu žemle potrieme horčicou a pokryjeme plátkami slaniny. Všetko dáme do rozohriatej rúry krátko, ale […]

Kuracia kapsa
Kulinárium

Kuracia kapsa

Suroviny: 4 porcie kuracích pŕs, 100 g Olomouckých tvarôžkov, 1 cibuľa, soľ, korenie, olej, čierne pivo Postup: Jednotlivé kúsky mäsa narežeme tak, aby sme vytvorili kapsu a naplníme kúskami Olomouckých tvarôžkov. Špáradlom alebo ihlou zatvoríme, mierne osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Podlejeme pivom, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, prikryjeme, vložíme do rúry […]

Kulinárium

Tvarůžkové koláčiky s hruškami a vlašskými orechmi

Chrumkavý zákusok padne vhod, keď vás prepadne malý hlad, alebo ak máte neodolateľnú chuť na niečo sladké. Kombinácia tvarůžkov a hrušiek sa môže na prvý pohľad zdať neobvyklá. Hrušky sú však obľúbeným doplnkom  syrov s výraznou chuťou, pretože syrovú slanosť výborne dopĺňa ich príjemná nakyslastosť. Pridajte chrumkavé oriešky a máte chuť „Made in Heaven“. Suroviny: […]

Kulinárium

Jablká v župane so slaninkou

Suroviny: 100 g Olomouckých tvarůžkov, 4 veľké jablká, 8 plátkov slaniny, žerucha na ozdobu Postup: Jablká rozkrojíme na polovice a vykrojíme jaderník. Vzniknutú priehlbinu vyplníme pokrájanými tvarůžkami a jablko zabalíme do plátka slaniny. Polovice jabĺk naukladáme do pekáča bohato vytretého maslom a vo vyhriatej rúre zapečieme.      

Loštický rezeň
Kulinárium

Loštický rezeň

Suroviny: 150 g Olomouckých tvarůžkov, 400 g mletého bravčového pliecka, 1 vajce, 5 strúčikov cesnaku, strúhanka, soľ, korenie, majoránka, olej Postup: Mäso zmiešame s nastrúhanými tvarůžkami, pridáme vajce, cesnak zmiešaný so soľou, korenie, majoránku, podľa potreby trocha strúhanky a  hmotu dôkladne premiešame. Vytvarujeme z nej placky, obalíme ich v strúhanke a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme. Podávame so zemiakovou kašou, […]

Plnené vajcia
Kulinárium

Plnené vajcia

Suroviny: 4 natvrdo uvarené vajcia, 60 g Olomouckých tvarůžkov, 50 g masla, pažítka, soľ, ľadový šalát,  1 väčšia cibuľa, olivový olej Postup: Vajcia pozdĺžne rozkrojíme, vyberieme žĺtky, vymiešame ich s maslom, postrúhanými tvarůžkami a posekanou pažítkou a podľa chuti dosolíme. Touto zmesou naplníme polovice uvarených bielkov. Cibuľu nakrájame na kolieska a krátko orestujeme. Naplnené vajcia poukladáme […]

Syrová roláda s Olomouckých tvarůžkov
Kulinárium

Syrová roláda s Olomouckých tvarůžkov

Suroviny: 200 g Olomouckých tvarůžkov, 500 g plátkového Eidamu, 250 g mäkkého tvarohu, 150 g šunkovej salámy, 1 cibuľa, 50 g masla, korenie, sladká paprika, nasekaná petržlenová vňať Postup: Plátkový syr rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby okraje plátkov presahovali cez seba. Rúru zahrejeme na 150 °C a vložíme do nej syr na 5 – 7 minút, pokým sa nespojí […]

Tvarůžkoví slimáci
Kulinárium

Tvarůžkoví slimáci

Suroviny: 250 g Olomouckých tvarůžkov (2 balenia Tyčiniek), 1 balenie lístkového cesta (400 g), 2 stredne veľké cibule, 1 vajce, kyslá kapusta, maslo, rasca Postup: Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a doružova opečieme na masle. Z lístkového cesta vyváľame dva pláty. Na ne poukladáme cibuľku, na celú plochu pozdĺžne rozrezané tvarůžkové tyčinky a vody zbavenú kyslú kapustu. Všetko pevne zavinieme, […]

Zelený zeleninový krém
Kulinárium

Zelený zeleninový krém s pikantnými tvarůžkovými krutónmi

Túžite po detoxe, chcete doplniť vitamíny, alebo si „iba“ chcete zdravo pochutnať? Zelený zeleninový krém je doslova nabitý vlákninou. Suroviny: 250 g brokolice, 100 g špenátových listov, 4 veľké listy kučeravého kelu, 240 g varenej bielej fazule, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžička rímskej rasce, hrsť čerstvého koriandra, 1 citrón, 2 ks včerajšieho pečiva alebo menšia […]

Bravčové závitky
Kulinárium

Bravčové závitky

Suroviny: 200 g Olomouckých tvarůžkov, 500 g bravčového stehna, 2 sladkokyslé uhorky, 100 g chudšej anglickej slaniny, 1 cibuľa, 2 lyžice horčice, 2 lyžíce kečupu, soľ, korenie, olej Postup: Mäso nakrájame na plátky, zľahka ho naklepeme, mierne osolíme a okoreníme. Rozmiešame kečup s horčicou a jemne nasekanou cibuľou a touto zmesou mäso na jednej strane potrieme. Poukladáme plátky slaniny, tvarůžkov a uhorky. Zavinieme […]

womangalérie VŠETKY