Suroviny na zelerovo-morčacie lasagne ( rozpočet pre 4 osoby ):
2 ks zeleru (1 kg olúpaného zeleru), 450 g mletého morčacieho mäsa (môžete použiť aj bravčové alebo hovädzie), 500 g paradajkovej šťavy, 50 g strúhaného parmezánu, 20 g čerstvých bazalkových listov, 2 strúčiky cesnaku, soľ, olivový olej
Postup:
Mäso restujte krátko na troške oleja, vmiešajte paradajkovú šťavu, osoľte a odstavte. Olúpaný zeler nakrájajte na čo najtenšie plátky, vhoďte do vriacej vody, priveďte opäť do varu a varte 5 minút. Sceďte a nechajte dôkladne odkvapkať. Pečiacu formu v priemere 27 cm vymažte zľahka olejom a na dno vyskladajte rovnomerne tretinu zelerových plátkov. Osoľte ich a roztrite na ne polovicu mäsovej zmesi. Pokračujte ďalšou vrstvou zeleru, osoľte a rozotrite druhú polovicu mäsovej zmesi a zvyšného zeleru. Posypte strúhaným parmezánom, pokvapkajte olivovým olejom.
Mohlo by vás zaujímať
Dno formy zabaľte do dvoch vrstiev alobalu a dôkladne utesnite, aby neodkvapkával olej do trúby a neprepaľoval sa. Vložte do rozohriatej trúby na 200 stupňov a pečte asi 35 minút až je povrch zlatý. Bazalkové listy spolu so strúčikmi cesnaku a dvomi štipkami soli rozdrvte v mažiari alebo v nádobe tyčovým mixérom. Zmiešajte s dvomi lyžičkami olivového oleja a podávajte k zelerovým lasagniam.