30 minút
Suroviny:
400 g mrkvy, 1 viazanička jarnej cibuľky, 25 ml olivového oleja, 750 ml zeleninového vývaru, 10 g maizeny, soľ, mleté čierne korenie, 50 g strúhaného kokosu, 500 ml kokosového mlieka, 10 g karí korenia
Postup:
Pokrájanú cibuľku podusíme na rozohriatom olivovom oleji, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu s karí korením a za stáleho miešania spolu chvíľu popražíme. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté 20 minút varíme. V kokosovom mlieku rozmiešame maizenu, vlejeme do vriacej polievky a spolu necháme prevrieť. Tyčovým mixérom dohladka rozmixujeme, osolíme a okoreníme. Strúhaný kokos na suchej panvici krátko opražíme. Pred podávaním posypeme polievku opraženým kokosom a posekanou petržlenovou vňaťou. Polievka sa môže jesť aj studená.