Olivová tapenáda s rukolovou bagetou

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Olivová tapenáda – suroviny:

Tapenáda: čierne olivy, zelené olivy, cesnak, ančovičky, kapary, olivový olej

Rukolová bageta: droždie 1/2 kg hladká múka, 1/2 kg ražná múka, 0,5 kg, soľ, cukor, ocot, rasca, cesnak, rukola, 0,05 kg kačacia masť alebo 1/2 dcl olivový olej, 1/2 l vody

Postup:

Tapenáda: Olivy rozmixujeme spolu s cesnakom, ančovičkami, kapary a postupne prilievame olivový olej, až kým nevznikne kompaktná hmota olivovo-zelenej farby.

Mohlo by vás zaujímať

Diabolská pomazánka

Diabolská pomazánka na hrianky

120 minútDiabolská pomazánka na hrianky – suroviny: 1 kg cukety, 1 kg paprík, 1 kg rajčiakov, 3 veľké cibule, 10 feferóniek alebo 4 strúčiky cesnaku, 1… Čítaj ďaľej
Olivová tapenáda

Rukolová bageta: Do teplej vody pridáme polievkovú lyžicu cukru a kocku droždia. Dobre rozmiešame, vylejeme do nádoby s múkou, pridáme soľ, rascu, nastrúhaný cesnak,  rukolu, kačaciu masť a čajovú lyžičku octu. Vymiešame hustejšie cesto, vytvarujeme bagetku a vložíme ju na plech. V teplej rúre necháme vykysnúť cca ½ hodinu na 70 °C. Následne nakysnutú bagetku vyberieme a rúru nahrejeme na 200 °C a pečieme cca 1 hodinu.

Mohlo by vás zaujímať

Oškvarková nátierka

Oškvarková nátierka

Oškvarková nátierka – suroviny: 200 g oškvarkov, bravčovú masť, 6 vajec, 5 uhoriek nakladaných v sladkokyslom náleve, horčicu, soľ, mleté čierne korenie. Postup: Oškvarky pomelieme najemno. … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach