Olivová tapenáda – suroviny:
Tapenáda: čierne olivy, zelené olivy, cesnak, ančovičky, kapary, olivový olej
Rukolová bageta: droždie 1/2 kg hladká múka, 1/2 kg ražná múka, 0,5 kg, soľ, cukor, ocot, rasca, cesnak, rukola, 0,05 kg kačacia masť alebo 1/2 dcl olivový olej, 1/2 l vody
Postup:
Tapenáda: Olivy rozmixujeme spolu s cesnakom, ančovičkami, kapary a postupne prilievame olivový olej, až kým nevznikne kompaktná hmota olivovo-zelenej farby.
Mohlo by vás zaujímať
Rukolová bageta: Do teplej vody pridáme polievkovú lyžicu cukru a kocku droždia. Dobre rozmiešame, vylejeme do nádoby s múkou, pridáme soľ, rascu, nastrúhaný cesnak, rukolu, kačaciu masť a čajovú lyžičku octu. Vymiešame hustejšie cesto, vytvarujeme bagetku a vložíme ju na plech. V teplej rúre necháme vykysnúť cca ½ hodinu na 70 °C. Následne nakysnutú bagetku vyberieme a rúru nahrejeme na 200 °C a pečieme cca 1 hodinu.