Suroviny na thajské zelené kari s kuracím mäsom ( rozpočet pre 2 osoby):
200 g thajskej ryže, 200 g kuraťa pokrájaného na rezančeky, rastlinný olej, 2 polievkové lyžice Thajskej zelenej kari pasty, 1 mrkva pokrajaná diagonálnym rezom, 1 veľká červená cibuľa nakrájaná na hrubšie, 2 stopky stopkové zeleru pokrájaný diagonálnym rezom, alebo 1-2 baklažánu pokrájaného na kocky, kokosové mlieko, koriander a limetka na dochutenie
Postup:
Ryžu uvaríme podľa návodu, nesolíme, nejlepšie použiť ryžovar. Rozpalíme olej a zamiešame do neho Thajskú pastu. Pridáme kuracie pokrájamé na rezančeky a sprudka opečieme. Postupne pridávame zeleninu od najtvrdšej po najmäkšiu. Mrkva, zeler, baklažán, cibuľa max 1 minúta opekania. Následne všetko zalejeme kokosovým mliekom a povaríme 1 minútu. Dochutíme čerstvo vytlačenou limetkovou šťavou a koriandrom. Zelené kari s kuracím mäsom podávame s ryžou.