Orechové listy proti poteniu

Potia sa vám nohy? Vyskúšajte orechové listy proti poteniu!

Väčšina z nás trpí týmto problémom po celý rok. Na našich chodidlách sa totiž nachádza viac potných žliaz ako na ktorejkoľvek inej časti tela. Preto, samozrejme, produkujú viac potu.

Tento fakt býva mnohokrát ešte podporený prítomnosťou syntetických materiálov, vďaka ktorým pokožka na našich nohách nevie dýchať. Vlhké a spotené nohy sú ideálnou pôdou pre baktérie, ktoré spôsobujú nepríjemný zápach. Preto je dôležité potenie nôh minimalizovať a zároveň odstrániť aj baktérie z našich topánok. Veľmi efektívnymi sa ukázali spreje s antibakteriálnymi a fungicídnymi zložkami. Sú určené zvlášť na nohy a zvlášť na topánky, avšak pokiaľ sa nepoužívajú súčasne, baktérie môžu prechádzať z nôh do obuvi a naopak. Je to potom začarovaný kruh a problémov sa tak ľahko nezbavíme.

Mohlo by vás zaujímať

Pestované a jemné nohy – nožičky mäkké ako bábätko

Ktorá žena by nechcela mať pestované a jemné nohy? Veru, presne také, s hladkou pokožkou a bez zrohovatenej kože, s ktorými by sa nám dobre… Čítaj ďaľej

Ak sa vám veľmi potia nohy,  doprajte im pravidelne kúpeľ, ktorý pripravíte z odvaru  orechového lístia.

Orechové listy proti poteniu
https://www.shutterstock.com

Postup je jednoduchý:

200 g orechového lístia povaríme v troch litroch vody a vlejeme do kúpeľa na nohy. Môžeme pridať niekoľko ružových lupeňov.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach