Skvelá párty alebo piknik? Takto to zvládnete!

Leto sa kráti a vy by ste si ho ešte chceli užiť? Nie, ešte nič nie je stratené – leto predsa nezačína, ani nekončí dovolenkou! Navyše, niekedy je s takým chystaním sa na dovolenku viac stresu a námahy ako osohu… Naučte sa leto si skutočne vychutnať a usporiadajte letnú párty alebo hoci aj piknik! Možno budete prekvapení, že si oddýchnete lepšie ako na dovolenke…

Letná párty
Photo by Levi Guzman on Unsplash

Kúzlo večerov

Čo môže byť príjemnejšie, ako vychutnať si príjemný lvečer s blízkymi či priateľmi, pri dobrom jedle, osviežujúcich nápojoch a v skvelej nálade? Aby nám k skutočnej pohode nič nechýbalo, nezabudnime na romantické osvetlenie v podobe sviečok, ktoré môžeme rozmiestniť aj do farebných pohárikov, aby sme sa mohli pokochať pohľadom na blikajúce čaro ich plamienkov. Ak chcete, aby svetielková výzdoba bola okázalejšia, siahnite po farebných žiarovkách či svetelných reťaziach, ktoré možno zavesiť a naaranžovať na stromy, kríky, či zábradlie.

Aby bola dobrá zábava…

K príjemnému večeru určite patrí aj dobrá hudba, ktorá umocní celkovú atmosféru. Nenechajte teda nič na náhodu a pripravte si hudbu, ktorá sa bude páčiť všetkým. V prípade, že ide o rôznorodú spoločnosť s rozdielnym hudobným vkusom, možno sa dohodnúť tak, aby sa hralo na želanie – možno by ste neverili, ale môže sa z toho vykľuť celkom vydarená zábava, ktorá dokáže ľudí nadchnúť a uvoľniť. Samozrejme, ak niekto chce, môže si aj zaspievať, či zatancovať. Tí, ktorí nespievajú, ani netancujú, sa zase dobre zabavia na tých, ktorí si tento spôsob zábavy vychutnávajú.

Inou možnosťou je využiť hudbu iba ako príjemný podmaz, pri ktorom sa možno rozprávať alebo hrať rôzne spoločenské hry, vhodné na túto príležitosť.

Vhodné sú napríklad rôzne hry s pohárikmi, ktorých jestvuje celá kopa. Samozrejme, v pohárikoch by malo byť niečo naliate, čo všetkým chutí. Hrali ste už napríklad taký párty ping-pong? Pravidlá sú veľmi jednoduché:

Párty ping-pong

Táto hra je ideálna pre viacerých hráčov – najmenej by mali byť dvaja, ale veselšie je to, ak sú súperiace družstvá väčšie – napríklad štyria, šiesti, či desiati hráči môžu urobiť veľmi dobrú zábavu.

Na túto hru budeme potrebovať obyčajný stôl, dvadsať pohárikov, vhodný alkoholický či nealkoholický nápoj a ping-pongové loptičky.

Pravidlá hry:

Na obidva konce stola umiestnime poháriky s naliatym nápojom do tvaru trojuholníka (podobne ako bránky pri futbale – ibaže v tvare trojuholníka). Do misky vložíme ping-pongové loptičky. Súperiace družstvá (mali by byť rovnocenné, pokiaľ ide o výkonnosť, aj schopnosť piť) sa postavia oproti sebe po oboch koncoch stola a snažia sa triafať loptičky do súperových pohárikov (bránky). Ak trafia, súper musí vypiť pohárik, do ktorého padla loptička. Ak súper pohárik netrafí, musí ho vypiť sám… Takto hra môže pokračovať dookola, kým hráčov baví a kým im chutí… J

Samozrejme, toto je iba na inšpiráciu – fantázii sa medze nekladú.

A čo tak skúsiť piknik?

V prípade, že by ste si radi užili dopoludnie, či podvečer niekde pri vode, môžete si naplánovať príjemný piknik – napríklad spojený s raňajkami, či večerou priamo v prírode. Dôležité je vytipovať si vhodné miesto, aby sme mali chládok a podľa potreby aj slniečko, nezabudnúť si zobrať vhodnú deku alebo plážové osušky či podložky na sedenie. Do prenosnej chladničky si nabalíme jedlo a nápoje, do termosky si navaríme kávu a môžeme vyraziť. V prípade, že nás ide viacero, dohodnime sa, čo kto prinesie, aby bufet bol bohatý. Ak si chceme vychutnať nápoje, nezabudnime na vhodné plastové poháriky – môžeme si kúpiť aj na vínko, či na prosecco, ktoré pri vode chutí znamenite. A aby nám vínko počas letných dní či večerov neudrelo do hlavy a aby si na ňom mohli pochutnať aj šoféri, budúce mamičky, alebo tí, ktorí užívajú lieky, skvelým tipom sú nealkoholické vína, ktoré určite všetkých očaria a možno si ich bez výčitiek svedomia vychutnávať.

Letná párty
www.pixabay.com

Na výber sú nielen vynikajúce biele a ružové sekty, ktoré ak sú zachladené, sú ideálne ako welcome drinky, ale aj kvalitné biele, červené a ružové vína.

Ak chcete naozaj dobre vybrať a nič nenechať na náhodu, je dobré vedieť, že červené vína (Cabernet sauvignon, Merlot, Shriraz) sa hodia k ťažšiemu červenému mäsu, tučnejším rybám , biele vína (Chardonnay a Riesling) k ľahkému bielemu mäsu, syrom, no a ružové vínko je príjemne  ľahulinké, ideálne v lete ku ľahkým letným jedlám.

Náš tip:

So skvelým nápadom, pred mnohými rokmi prišla firma EURO CENTER TRADE z Prešova. Ponúka dealkoholizované vína. Špeciálna metóda výroby umožňuje vo vákuovej komore odstrániť z alkoholického vína alkohol, nie však charakteristickú chuť a vôňu.

Letná párty

Pre moderných a zdravo žijúcich ľudí bude určite potešujúci aj fakt, že nealkoholické víno obsahuje oveľa menej kalórií, ako jeho alkoholická verzia a naopak, má lepší účinok na ZDRAVIE. Preto im pokojne môžeme hovoriť ZDRAVÉ víno. Cenovo sa nealkoholické vína pohybujú v prijateľnej kategórii a predávajú sa v klasických vínových fľašiach.

Všetky potrebné informácie nájdete:

www.carl-jung.sk alebo volajte na tel. 0911 900 015.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach