Spomienky na Ivetu Bartošovú

Iveta Bartošová – krásna, nežná a krehká telom i dušou

Taká bola a navždy už ostane v našich spomienkach nezabudnuteľná Iveta Bartošová, speváčka, ktorá neopakovateľným spôsobom  a so šarmom sebe vlastným naspievala nielen rozprávkovo krásne Tři oříšky pro Popelku, ale aj mnoho, dnes už takmer legendárnych piesní, pričom stvárnila a naspievala mnoho muzikálových úloh. Napriek tomu, že slávu okúsila ako veěmi mladá a mnohí jej krásu  úspechy závideli, jej život nemal s rozprávkou veľa spoločného.  Iba ťažko si možno predstaviť jej smutné duševné rozpoloženie, ktoré ju prinútilo 29. apríla tohto roku ukončiť svoj život pod smrtiacimi kolesami vlaku…!

Ivetu Bartošovú

Odišla navždy do večnosti a okrem svojho syna, manžela, najbližších, ako aj oddaných fanúšikov a množstva krásnych piesní , zanechala za sebou aj plno otázok, na ktoré možno iba ťažko nájsť odpovede. Ako to všetko bolo v skutočnosti a aká je pravda, o tom by vedela najlepšie rozprávať ona sama. Žiaľ, túto šancu už nedostane – odišla navždy. Keď som sa s ňou stretla v júli roku 2009, Iveta práve  prežívala jedno zo svojich šťastných období a slávila svoj comeback. Bola krásna, usmiata,  milá a jemná. Bola plná elánu a práve sa chystala na dovolenku. Zaspomínajme si na ňu niekoľkým útržkami z rozhovoru, ktorý mi vtedy, pred odchodom na dovolenku, poskytla:

Prezradíte, ako vyzerá taký ideálny deň podľa vašich predstáv?
To je práve to, že ideálny deň musí byť bez predstáv a bez plánov. Skrátka, nič si vopred nechystáme a každý si robí to, čo mu vyhovuje. Predovšetkým sme radi, že môžeme byť spolu, že sa môžeme voči sebe chovať úplne prirodzene – skrátka, že máme pokoj.

Máte čas aj na kamarátky?
Na to, aby som sa pravidelne schádzala s kamarátkami a aby sme spolu chodili na kávu, tak na to čas naozaj nemám. Ja vlastne na takéto posedeníčka veľmi nie som. Mojou najlepšou kamarátkou je moja produkčná, ale keď sme spolu, tak vlastne skoro stále pracujeme. Ale samozrejme, mám aj iné kamarátky, dokonca aj z detstva – a vždy sa s nimi rada vidím.

Vo svete šoubiznisu je neustále niečo nové a bulvárna tlač dokáže niekedy aj ublížiť. Je niečo, čo vás v poslednom čase v tejto súvislosti zarmútilo, nahnevalo, alebo zaujalo?
Keď sa niekto pustí do mňa, tak to dokážem prejsť – už som si na to celkom zvykla. Ale nesmierne sa ma dotkne, keď niekto ubližuje ľuďom, ktorých mám rada – mojej rodine, manželovi a synovi. Najmä na informácie, ktoré ublížia dieťaťu, môjmu synovi, som alergická. Tak vtey sa určite ozvem.

Čo si všimnete na mužovi ako prvé? A čo sa vám na mužoch nepáči?
Imponuje mi muž, ktorý sa chová ako chlap. Je galantný, dodrží slovo a nie je zbabelec. To je pre mňa oveľa podstatnejšie než to, ako vyzerá. No a ak k tomu ešte aj dobre vyzerá, tak je to bonus navyše. Z toho vyplýva, že mi u chlapa prekáža zbabelosť, nespoľahlivosť a neslušnosť.

Čo vám dodáva silu, keď prídu ťažké chvíle? Kde čerpáte energiu?
Silu a energiu môže človek čerpať jedine zo seba, zo svojich blázkych a potom aj z prírody. Tak to robím tiež tak…

Žiaľ, neľútostný osud priniesol speváčke také ťažké chvíle, že  už nemala silu na to, aby čerpala energiu zo seba, ani inde. Prenasledovaná bulvárom a s ubolenou dušičkou urobila za svojím životom veľkú a  smutnú čiernu bodku. Úprimne želáme jej duši pokoj, ktorý nemohla nájsť…!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach