Najväčšia ľudová slávnosť Wiener Wiesn-Fest u susedov štartuje

Milovníci piva a ľudovej zábavy smerujú do susednej Viedne, kde 25. septembra odštartovali pivné slávnosti Wiener Wiesn-Fest. Najväčšia ľudová slávnosť v Rakúsku sa už po tretí raz  koná pred kulisou ruského kolesa vo viedenskom Prátri. Na Wiener Wiesn-Fest zavítalo doteraz viac ako 500.000 hostí.

800_Wiener-Wiesn-Fest_07_

Okrem zlatistého moku, vína, regionálnych špecialít, remeselných výrobkov a typických krojov očakáva návštevníkov až do 12. októbra aj bohatý hudobný program. O ľudovú zábavu sa postarajú interpréti a kapely s ľudovkami i šlágrami z domáceho Rakúska i Nemecka ako Edlseer, Lauser, Sumpfkröten, Volxrock Spider Murphy Gang či Saubartln.

Aj tento rok prinesie Wiener Wiesn-Fest vždy jeden deň, ktorý bude tématicky venovaný jednej spolkovej krajine Rakúska a priblíži jej zvyky a tradície, kulinárske špeciality a typické ľudovky. Hosťami pivných slávností budú tento rok aj Slovensko, Čechy, Maďarsko, Slovinsko a Istria s prezentáciou dychových kapiel, folklórnych súborov, regionálnych dobrôt či tradičných remesiel.

800_Wiener-Wiesn-Fest_04_

Program vo všetkých troch veľkopriestorových stanoch – Gösser-Zelt, Wiesbauer-Zelt a Kaiserzelt i ďalších priestoroch – je až do 18.00 hod. voľný. Veselica so živými koncertami sa roztočí v stanoch každý večer, pričom tu si už návštevníci zaplatia. Novinkou bude tzv. krojová zábava nazvaná Trachtenclubbing. Voľnú zábavu prinesú koncerty pod šírym nebom, dedinka Wiesndorf, drevenica Almhütte Winzer-Stadl pre priateľov vína ako aj ďalšie objekty na Cisárskej lúke vo viedenskom Prátri.

Festivalový areál bude voľne prístupný, vstupy na zábavu do jednotlivých stanov sú spoplatnené po 18.00 hod.. Každý pondelok a utorok bude celodenný voľný vstup. Do areálu Wiener Wiesn-Fest sa návštevníci dostanú hlavným vchodom pri Praterstern alebo vstupom z hlavnej aleje Hauptallee. Ďalšie informácie na www.wienerwiesn.at.

Foto: © Faruk Pinjo, © APA / Langegger

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach