Lunárny kalendár od 13. októbra

Chcete vedieť, čo vás čaká počas nasledujúcich dní, v akých oblastiach môžete mať úspech a čo si bude lepšie odložiť na inokedy? Sledujte lunárny kalendár…

Lunárny kalendárLunárny kalendár od 13. októbra: Pondelok je vhodný deň pre všetkých, ktorí chcú hovoriť o svojich ľúbostných citoch, alebo ich nejako prejaviť. Dokonca aj pre tých, ktorí sa o nich doposiaľ zdráhali hovoriť. Neskrývajte svoje emócie – hovorte s človekom, ktorého ľúbite a kto vás priťahuje. Možno stačí aj esemeska, mail, či telefonát – vo vzduchu to skrátka iskrí…! Vaše city budú opätované.

Zdravie: Pozor na nikotín – pľúca sú v tomto čase veľmi citlivé. Varme si čaje z materinej dúšky, slezu alebo feniklu. Doprajte si ľahkú masáž dlaní a precvičenie zápästia, lakťov i ramien: Palcom jednej ruky  premasírujte dlaň druhej ruky, končeky prstov si trite až do zahriatia.  Môžete použiť ľahký, neutrálne  alebo prájemne voňajúci krém. Potom krúživými pohybmi uvoľnite zápästia, lakte i ramená.
Záhrada a domácnosť: Ak ešte nájdeme, môžeme zbierať materinu dúšku, pamajorán alebo mätu, zbierame aj šípky, ktorým Blíženci v tomto období dodávajú silu pri liečení ochorení dýchacích ciest. V tomto období je vhodné vetrať byt a odkladať letné oblečenie do skríň – nebudeme mať problémy s moľami.

Lunárny kalendár od 14. – 16. októbra: Utorok a streda sú vhodné dni na vyšetrtenia u lekára – najmä pokiaľ ide o ženské záležitosti. Príjemný relax a povzbudenie prinesie jóga alebo meditácia. Streda dopoludnia je vhodná na riešenie záležitostí, ktoré nemožno odkladať, ani prehliadať – postavte sa im zoči-voči a začnite ich riešiť. V tomto období, keď Mesiac vchádza do znamenia Raka, sme citlivejší – venujme sa rodine a nebojme sa prejaviť svoje city.
Štvrtok poteší všetkých, ktorí sa snažia niekoho zaujať, alebo vtiahnuť do svojho sveta. Nebude vám chýbať vtip a šarm a rozhodne sa vám podarí zaujať a presadiť v práci i citovejoblasti.
Zdravie a kozmetika: Mesiac telesne ovplyvňuje žalúdok, pečeň, žlčník, dolnú časť hrude a pľúc.  Nezaťažujme si trávenie ťažkými a vypráýanými jedlami, ani majonézovými šalátmi. Povzbudivo pôsobí ľahká strava. Popíjajme čaje na regeneráciu pečene a žlčníka. Ak si chceme namiešať vlastnú bylinkovú zmes, môžeme v pomere 2:2:1 zmiešať pestrec mariánsky, koreň púpavy a koreň benediktu.  Jedzte celozrnný chlieb, ryžu, zemiaky, výrobky z obilnín a veľa čerstvej zeleniny. Premasírujme si druhý bod žlčníka, ktorý leží pod okom na lícnej kosti. Ak chceme urobiť niečo navyše pre krásu svojich pŕs, umývajme si ich studenou vodou a doprajme im aj výživu v podobe vhodného krému. Budú mať krajší tvar.
Vlasy si v tomto období nestrihajme, ani neumývajme – dni Raka na to nie sú vhodné!
Záhrada a domácnosť: Ak v dňoch ubúdajúceho Mesiaca zalejeme a pokosíme trávnik, zhustne. Ak chceme prerezať a presvetliť kôstkoviny, orechy alebo ríbezle, nerobme to v týchto dňoch, lebo by sa vyčerpali. Ešte stále môžeme do pareniska sadiť reďkovky, listovú zeleninu zberáme len na rýchlu spotrebu, lebo ak by sme ju chceli skladovať v chladničke, rýchlo by uschla. Tento čas je vhodný aj na pranie väčšieho množstva bielizne.

Lunárny kalendár od 17. – 19. októbra: V piatok budete mať plno energie a budete sa vám dobre dariť vo veciach lásky a vzťahov. Hravosť, ľahkosť, šarm a vtip vám nebudú chýbať ani v sobotu, ktorá bude žičiť láske a vášnivým citom. Urobte ústretový krok – a budete príjemne prekvapení…! Vaša láska rozkvitne.
Zdravie a krása: Doprajte si vitamín C a ráno vstávajte s pocitom, že vás čaká krásny deň – pritiahnete si do života príjemné veci a ľudí. Ak môžete, nechoďte výťahom a choďte často pešo, doprajte si spánok. Kvalitný spánok upravuje krvný tlak a srdce odpočíva. Ráno si dožičíme osviežujúcu, chladnejšiu sprchu. Tieto dni sú vhodné aj na umývanie vlasov. Po ich umytí si ich na záver ešte opláchneme odvarom zo žihľavy, ktorý  si uvaríme vopred, necháme ho  zakrytý vychladnúť a až potom ním opláchneme vlasy. Namiesto kávy nám dobre urobí zelený čaj, alebo, ak máme vysoký tlak, doprajme si čaj z hlohu.

V nedeľu vstupuje Mesiac do znamenia Panny, čo nám dáva schopnosť učiť sa a usilovne pracovať – vhodný čas na veci, ktoré si vyžadujú trpezlivosť a logické myslenie. Doprajme starostlivosť svojim vlasom, plleti a nechtom – je na to vhodný čas.
Záhrada a domácnosť: Môžeme rýľovať voľné plochy v záýhrade, zbierať poslednú koreňovú a hlúbovú zeleninu, ale aj hrabať lístie.

Pranostiky na toto obdobie:
Ak skoro v októbri sneh padá, bude mäkká (mierna) zima.

Ak v tomto mesiaci (októbri) napadnutý sneh dlho trvá, bude i dlhá zima. Naopak, ak sneh krátko trvá, bude krátka zima.

Keď sa drží list v mesiaci októbri na stromoch pevne, to znamená krutú zimu.

Ak v októbri lístie opadá, bude mokrá zima.

Ktorého dňa tohto mesiaca (október) padne sneh, toľkokrát bude cez zimu padať.

Po svätej Tereze mráz po strechách lezie.

Aký sa deň Havla (16. október) ukazuje,. taká zima sa objavuje

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach