Divoké lúčenie so slobodou

Ahojte, mám dilemu – a neviem, či sa s tým vôbec dá niečo robiť. V lete sa mám vydávať za muža, o ktorom som si až doposiaľ myslela, že je stredom môjho vesmíru, ale zrazu ho akosi prestávam poznávať: Čím viac sa termín našej svadby blíži, tým viac sa stretáva s kamarátmi a podnikajú rôzne pánske jazdy – vraj so slobodou sa treba poriadne rozlúčiť… Nebudem sa tajiť, že sa mi to vôbec nepáči, pretože viem, že chodia do rôznych zábavných podnikov, na striptíz a dokonca vraj už boli aj v erotickom nočnom podniku, kde sa o ich priazeň uchádzali sporo oblečené dievčatá… Je mi z toho nanič, pretože môj priateľ Ivan sa odrazu správa, akoby sa chcel utrhnúť z reťaze. Ja mu nebránim, aby sa zabavil, ani stretal s kamarátmi, ale toto sa mi zdá fakt už dosť pritiahnuté za vlasy… Začali sme sa dokonca hádať – má vôbec zmysel, aby sme sa brali, keď sa odrazu začal takto správať? A môžem mať istotu, že v tých nočných zábavných podnikoch iba popíja a díva sa na program, alebo si aj užíva sex s cudzími ženami? Tak to by som naozaj nezniesla! On mi však vraví, že som hysterka a že o nič nejde. Verili by ste mu? Myslíte, že je to naozaj iba také nevinné? Alebo mu mám radšej dať na výber – buď ja, alebo tieto nočné radovánky…?

Alica

lúčenie so slobodouWoman radí:

V rubrike “Woman radí “na vaše otázky pravidelne budú reagovať Karin a Štefan. Keďže zvyčajne ide o  medziľudské vzťahy, citové problémy, ale aj iné otázky intímnejšieho charakteru, s ktorými si neviete poradiť, možno vám pomôže, ak sa k vášmu problému vyjadrí žena i muž. Dúfame, že vám pomôžeme správne sa rozhodnúť…

Alica

StefanAko to vidí Štefan:  Moja prvá reakcia na Tvoju prosbu Alicka, by bola ako streľba od pol pása: Pošli toho Tvojho – dúfam že už bývalého – Ivanka niekam medzi ryby – čím skôr, tým lepšie.

Je možné sa lúčiť so slobodou jeden víkend, možno dva. Nerád sa sympatizujem s americkým filmom, ale nič lepšie ako tento príklad mi práve neprichádza na myseľ – pozri si ten film „Vo štvorici po opici“ (Hangover). Kamaráti sa lúčia so slobodou jedného z nich. Divoká noc, dve ale nie viac – a to tesne pred svadbou… nie mesiac, dva a každý víkend… nikto sa ich poriadne nepýta a ani nebude, čo sa stalo – je to len ich zodpovednosť, alebo nezodpovednosť… Teda viem, že sa idem ženiť a lúčim sa so slobodou, raz, dvakrát, moooóžno tri krát – ale nie dva, tri, štyri mesiace pred svadbou…. Keď sa Tvoj milý teraz tvári, že sa nič nedeje a tvrdí Ti, že si hysterka, a to aj napriek tomu, že vidí ,že Ti to evidentne prekáža, ako sa asi bude tváriť o rok, dva, desať po svadbe keď sa nadránom vráti od kňažiek lásky?

Dúfam, že sa mýlim a Tvoj nádejný manžel sa v čase, keď čítaš tieto riadky, už vybláznil, vyskákal, uspokojil, s každým a každou sa rozlúčil a dnes už spolu finalizujete zasadací poriadok a farbu stuhy na svadobnej kytici. Najmä však dúfam, že ste si to vysvetlili a nastavili pravidlá vzťahu a poriadne sa o nich porozprávali – to je aj to, čo Ti teraz radím s chladnou hlavou a bez streľby od pása. Komunikácia je základ každého vzťahu a vy dvaja ste predsa len na začiatku. Verím, že sa všetko na dobre obráti, mladý sa schladí a pochopí, že práve Ty si tá pravá, najlepšia, jediná a jedinečná a stojí za to aj niečo akceptovať…. Prajem vám obom na spoločnej ceste životom veľa šťastia, pohody a krásnych chvíľ.

karin, woman radiAko to vidí Karin: Máš pravdu, Alica, ani mne sa to divoké lúčenie so slobodou Tvojho nastávajúceho vôbec  nepozdáva. Jasné, že sa chce rozlúčiť, ale robiť to niekoľko mesiacov pred svadbou a ešte k tomu toľkokrát? Veď to vyzerá, akoby sa tej svadby doslova bál. Môj súkromný názor na celú vec je taký, že mladý muž ešte na svadbu nedozrel! Načo sa teda ženiť, keď sa tej slobody stále akosi nevie nasýtiť? Pochybujem o tom, že po svadbe sa zrazu zmení na baránka a po ničom z toho, čo s kamarátmi vystrájal pred svadbou nezatúži! A neverím ani tomu, že jeho zábavky v nočných podnikoch sú také nevinné, ako Ti tvrdí. Ozaj, ktovie akoby sa tváril, keby si sa rovnako neviazane zabávala teraz aj Ty… Mimochodom, neviem, aký má zmysel viazať sa na seba a vstupovať do manžestva, ak by každý predtým pociťoval  potrebu neviazane a opakovane  sa zabávať so svojimi kamarátmi bez partnera či partnerky…? Myslím si, že by ste sa mali o tom s Ivanom porozprávať a ešte raz si ujasniť, prečo a či vôbec sa chcete zosobášiť.  Oveľa lepšie a bezbolestnejšie je teraz sa rozísť, ako sa neskôr rozvádzať. Ak sa Ivan teraz chce zabávať a nazýva Ťa hysterkou, zrejme ho to, že Ťa uvidí v bielom, nezmení. Ja by som takého muža nechcela!

 

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach