Lunárny kalendár od 29. októbra

Chcete vedieť, čo vás čaká počas nasledujúcich dní, v akých oblastiach môžete mať úspech a čo si bude lepšie odložiť na inokedy? Sledujte lunárny kalendár…
Lunárny kalendár
 Vo štvrtok si možno uvedomíme, že menej môže byť niekedy viac. Dokonca sa nám môže vyplatiť aj určitá skromnosť.  V piatok budeme mať väčšiu chuť i trpezlivosť vypočuť si názory iných ľudía a prejaviť im svoje pochopenie, ale napriek všetkému, mali by sme si zachovať aj vlastný názor a nenechať sa až príliš ovplyvňovať. Rešpektujme však aj súkromie a právo na vlastný názor u iných ľudí a nemiešajme sa im veľmi do života. Mesiac je v Blížencoch, a to žičí komunikácii a spoločenským kontaktom. Aj v oblasti lásky a citov môžeme zažiť veľmi príjemné chvíle. Dožičme si partnerskú masáž, alebo aspoň príjemné hladkanie tela, spojené s aplikáciou príjemne voňajúceho telového oleja ♥
 
Zdravie a krása: Telesne teraz Mesiac vplýva na ramená, plecia, ruky, priedušky a pľúca.  Ráno nám dobre padne cvičenie a nezabudnime si precvičiť aj ruky.  V období, keď je Mesiac v Blížencoch, veľmi dobre padnú masáže, ktoré pri ubúdajúcom Mesiaci uvoľňujä rôzne bloky v tele, napomáhajú odstráneniu škodlivín, zbavujú kŕčov a celkovo veľmi priaznivo pôsobia na organizmus. V tomto čase sú veľmi citlivé aj pľúca – popíjajme čaje z materinej dúšky, pľúcnika, či slezu, nezdržujme sa v zafajčených priestoroch a fajčiari by v týchto dňoch mali obmedziť nikotín. 
Dávajme si pozor na chlad a prechladnutie – ako účinná prevencia, aj ako liečenie pri nachladnutí, pomáha zahrievací čaj zo zázvoru:  Zoberieme kúsok zázvoru, očistíme ho, nakrájajme, zalejeme vriacou vodou a lyžičkou dobre potlačíme, aby pustil šťavu. Potom precedíme, pridáme lyžičku medu a šťavu z polovice citrónu – vypijeme. Ak nás trápi suchý kašeľ, popíjajme tymiánový čaj, alebo minerálnu vodu Vincentka zmiešanú s horúcim mliekom – takýto nápoj síce nechutí, ale pomôže.
V prípade, že nemáme problém s dýchacími cestami, ani nie sme nachladnutí, pomôže v týchto dňoch prechádzka.
 
Záhrada a domácnosť: Zbierame listovú zeleninu na uskladnenie. V okrasnej záhradke vyberáme zo zeme hľuzy georgín a kanu indickú – nezabudnime uskladniť v pivnici na suchom mieste. Môžeme ešte stále zbierať aj liečivé bylinky, ktoré sú účinné na dýchacie cesty.
 Vyvetrajte celý dom, či byt – aj matrace a paplóny, periny, či iné prikrývky. Nezabudnite na dôkladné vyvetranie pivnice.
 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach