Odhaľte tajomstvá kulinárskeho fotografovania s Jamiem Oliverom !

Pochváliť sa na sociálnej sieti lákavými snímkami gastronomických výtvorov je horúcim trendom blogerov po celej Európe. Ak sa teda aj vy chcete s priateľmi podeliť o obrázok vydarenej špeciality, určite sa vám zíde pár rád, vďaka ktorým budú vaše fotky vyzerať ako z lesklého gurmánskeho magazínu!

s Jamiem OliveromVýrobca fotoaparátov Nikon sa pri skúmaní trendu kulinárskej fotografie spojil so slávnym kuchárom a nadšencom fotografovania Jamiem Oliverom, ktorý spoločne s profesionálnym fotografom Davidom Loftusom poodhalil triky komerčného fotografovania jedla aj pre vás!

Nečakajte
Zásadným prvkom fotografovania jedla je rýchlosť, pretože čerstvo pripravené ingrediencie na rozpálenom tanieri majú „fotografickú životnosť“ rádovo len v minútach. Podľa Jamieho slov tak máte na najchutnejšiu snímku na svete čas len 45 sekúnd!

s Jamiem Oliverom

Iskra trendu s kreatívnym nastavením
David a Jamie sa zhodujú, že ak chcete udávať trendy, musíte so svojím vybavením pracovať kreatívne. Jamie je napríklad veľkým fanúšikom kreatívnych možností dnešných ľahkých digitálnych zrkadloviek. Aj neprofesionálni fotografi s nimi zvládnu zhotovovať kvalitné snímky a vďaka moderným objektívom či výklopným displejom navyše môžete svoj fotoaparát v kuchyni umiestniť na skutočne nápadité miesta.

Najlepšie tipy na zachytenie skvelých snímok jedla
s Jamiem Oliverom

  1. Na predvedenie čerstvých ingrediencií využite prirodzené rozptýlené svetlo.
  2. Použite neutrálne pozadie, aby vynikli štruktúry jedla.
  3. Snímajte rýchlo, najmä keď ide o horúce potraviny.
  4. Snímajte často a zachyťte aj neporiadok. Neporiadok k vareniu patrí!
  5. Na zhotovenie akčných snímok použite dlhý čas uzávierky, aby ste zachytili energiu.
  6. Nastavte scénu, aby ste mohli rozprávať príbeh, a nebojte sa použiť vlastné ruky.
  7. Použite nastavenie makro a zachyťte očarujúce detaily.
  8. Na servírovanie použite farebné ingrediencie a svetlé, nie však biele taniere.
  9. Buďte kreatívni. Fotografujte zo zaujímavých uhlov, aj keď bude nutné fotografovať z výšky alebo sa nakloniť nad hrniec.
  10. Použite uhol pohľadu kuchára. To isté platí pred konzumáciou!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach