Medzinárodný deň kuchárov oslavuje Nestlé s deťmi

S profesionálnymi kuchármi varí v školách.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa kuchárov pripravili spoločnosť Nestlé, spolu so Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov zábavné, zdravé varenie pre žiakov Základnej školy Mudroňova v Bratislave. Podujatie bolo súčasťou globálneho vzdelávacieho programu o vyváženom životnom štýle Nestlé Healthy Kids (Nestlé pre zdravie detí).

Kuchari v skole

 

Vo štvrtok, 20. októbra 2016 mali žiaci druhého stupňa Základnej školy na Mudroňovej ulici v Bratislave možnosť vyskúšať si, aké je to byť naozajstným šéfkuchárom. Nestlé a Slovenský zväz kuchárov a cukrárov pre ne pripravili zábavné, hravé a zdravé kulinárske popoludnie. Deti si pod dohľadom profesionálnych kuchárov mohli vyskúšať prípravu zdravých jedál, ktoré okrem toho, že boli chutné, zároveň aj dobre vyzerali na tanieri. Témou tohto ročníka bolo totiž Umenie na tanieri. Cieľom podujatia bolo ukázať deťom, že príprava zdravých jedál môže byť jednoduchšia a zábavnejšia, než si predtým dokázali predstaviť. Deti sa dozvedeli viac  o správnom stravovaní a mohli naplno využiť svoju kreativitu pri príprave jedla.

„Touto edukatívnou a pritom zábavnou formou chceme zvyšovať povedomie o správnej výžive, primeranej fyzickej aktivite a ich dopadoch na zdravie, čo je i hlavným cieľom programu Nestlé pre zdravie detí“, hovorí Torben Emborg, generálny riaditeľ spoločnosti Nestlé Česko a Slovensko. „Súčasné civilizačné choroby, akými sú obezita, diabetes alebo vysoký krvný tlak predstavujú veľké nebezpečenstvo. My v Nestlé chceme prispieť k tomu, aby sa vyskytovali čo najmenej. Týmito aktivitami motivujeme deti, aby rozmýšľali o tom, čo ich bruškám prospieva a čo nie“, dodáva T. Emborg.

Kuchari v skole

Vzdelávanie detí o správnej výžive a vyváženom životnom štýle je jednou z globálnych priorít spoločnosti Nestlé. Program Nestlé Healthy Kids je určený deťom 3. až 7. ročníkov základných škôl. Zábavnou a aktívnou formou vysvetľuje deťom ako sa zdravo stravovať, prečo je dobré jesť viac zeleniny a ovocia, ako by mal vyzerať správny pitný režim a prečo by nemali zabúdať na dostatok pohybu. Na Slovensku sa realizuje v spolupráci so spoločnosťou Neuropea.

Medzinárodný deň kuchárov si každý rok aktívne pripomína takmer 13 miliónov kuchárov z celého sveta združených v 110 členských asociáciách. Zvyčajne sa v tento deň zapájajú do rôznych charitatívnych programov vo svojom okolí.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach