Hruškový koláč s ricottou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na hruškový koláč s ricottou ( rozpočet na 8 porcií ):

1 plát lístkového cesta, 250 g mäkkého tvarohu, 250 g ricotty, 65 g krupicového cukru, 1 PL škrobu, 1 žĺtok, 35 g hrozienok, 2 hrušky, 2 PL citrónovej šťavy

Na potretie: 50 g masla, 100 g medu, 1/2 vanilkového struku

Hruškový koláč s ricottou

Postup:

Cesto necháme pri izbovej teplote zohriať. Tvaroh rozšľaháme s ricottou, cukrom, škrobom a žĺtkom. Nakoniec zamiešame hrozienka.

Cesto rozbalíme na plech a popicháme ho vidličkou. Po celom povrchu rozotrieme pripravenú plnku. Hrušky nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Poukladáme hrušky na povrch a vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 185 stupňov približne 50 minút.

Maslo rozohrejeme, zmiešame s medom a pridáme s medom a pridáme zrniečka z vanilkového struku. Touto polevou potierame ešte horúci hruškový koláč s ricottou a podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach