Suroviny na hruškový koláč s ricottou ( rozpočet na 8 porcií ):
1 plát lístkového cesta, 250 g mäkkého tvarohu, 250 g ricotty, 65 g krupicového cukru, 1 PL škrobu, 1 žĺtok, 35 g hrozienok, 2 hrušky, 2 PL citrónovej šťavy
Na potretie: 50 g masla, 100 g medu, 1/2 vanilkového struku
Postup:
Cesto necháme pri izbovej teplote zohriať. Tvaroh rozšľaháme s ricottou, cukrom, škrobom a žĺtkom. Nakoniec zamiešame hrozienka.
Cesto rozbalíme na plech a popicháme ho vidličkou. Po celom povrchu rozotrieme pripravenú plnku. Hrušky nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Poukladáme hrušky na povrch a vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 185 stupňov približne 50 minút.
Maslo rozohrejeme, zmiešame s medom a pridáme s medom a pridáme zrniečka z vanilkového struku. Touto polevou potierame ešte horúci hruškový koláč s ricottou a podávame.