30 minút
Suroviny na Katalánsky špenát:
2 zväzky čerstvého špenátu, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice píniových orieškov, 3 lyžice sušených hrozienok, panenský olivový olej, 4 ks tvrdého bieleho chleba (voliteľne)
Postup:
Umyte dôkladne špenát pod studenou tečúcou vodou, aby ste odstránili všetok piesok a nečistoty. Odrežte stonky. Sparte špenát na 2 – 3 minúty. Vyberte z panvice a nechajte odkvapkať. Olúpte a nakrájajte cesnak. Nalejte niekoľko lyžíc olivového oleja na panvicu a rozohrejte. Poduste cesnak asi 1 – 2 minúty.
Mohlo by vás zaujímať
Pridajte hrozienka a píniové oriešky a ďalej duste asi 1 minútu. Pridajte špenát a dobre premiešajte. Osoľte podľa chuti. Ľahko opečte plátky chleba, nakrájajte na štvrtiny a podávajte so špenátom.