Katalánsky špenát

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na Katalánsky špenát:

2 zväzky čerstvého špenátu, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice píniových orieškov, 3 lyžice sušených hrozienok, panenský olivový olej, 4 ks tvrdého bieleho chleba (voliteľne)

Postup:

Umyte dôkladne špenát pod studenou tečúcou vodou, aby ste odstránili všetok piesok a nečistoty. Odrežte stonky. Sparte špenát na 2 – 3 minúty. Vyberte z panvice a nechajte odkvapkať. Olúpte a nakrájajte cesnak. Nalejte niekoľko lyžíc olivového oleja na panvicu a rozohrejte. Poduste cesnak asi 1 – 2 minúty.

Mohlo by vás zaujímať

Špenátový šalát

15 minútEnergia: 250 kcal.Suroviny na špenátový šalát: 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, soľ, korenie, 2 lyžice olivového oleja, 200 g čerstvého špenátu, 250 g paradajok, 50 g… Čítaj ďaľej

Pridajte hrozienka a píniové oriešky a ďalej duste asi 1 minútu. Pridajte špenát a dobre premiešajte. Osoľte podľa chuti. Ľahko opečte plátky chleba, nakrájajte na štvrtiny a podávajte so špenátom.

Mohlo by vás zaujímať

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach