Syrový nákyp

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na syrový nákyp:

4 vajcia, 400 ml mlieka, 120 g tvrdého syra, 2 rožky, soľ, petržlenová vňať

Postup:

Rožky pokrájame, zalejeme mliekom a necháme asi 15 minút postáť. Potom z nich mlieko vytlačíme, rozmixujeme ich na kašu, primiešame žĺtky, soľ, postrúhaný syr a najemno posekanú petržlenovú vňať.

Mohlo by vás zaujímať

Karfiolový nákyp

25 minútSuroviny na karfiolový nákyp: 1 veľký karfiol, 4 vajíčka, 2 bielky, 3 polievkové lyžice masla, 100 g nastrúhaného syra, 6 polievkových lyžíc strúhanky, 1 čajová… Čítaj ďaľej

Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a upečieme pri teplote 170 °C . Podávame so zeleninovými prívarkami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach