Karfiolový nákyp

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na karfiolový nákyp:

1 veľký karfiol, 4 vajíčka, 2 bielky, 3 polievkové lyžice masla, 100 g nastrúhaného syra, 6 polievkových lyžíc strúhanky, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička mletej sušenej bazalky, medzi prsty mletého bieleho korenia

Postup:

Maslo vymiešame so soľou, mletou sušenou bazalkou a korením. Vmiešame do neho žĺtka a syr. Pridáme karfiol a nakoniec sneh z bielkov. Zmes rozotrieme do vysypanej tortovej formy strúhankou.

Mohlo by vás zaujímať

Zapekaný karfiol

Zapekaný karfiol

20 minútSuroviny na zapekaný karfiol: 1 karfiol, 2 dl lahôdkovej smotany, 2 vajcia, soľ, muškátový oriešok, petržlenová vňať Postup: Karfiol očistíme, umyjeme v tečúcej vode, rozoberieme… Čítaj ďaľej

Zapečieme pri 180°C asi 15 minút. Karfiolový nákyp podávame s paradajkou alebo zemiakovou kašou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach