30 minút
Suroviny na vyprážané bryndzové gule:
4 bielky, štipka soli, 250 g tvrdého syra, 120 g bryndze, 150 g strúhanky, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, masť alebo olej na vyprážanie
Postup:
Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh, potom pridáme nahrubo postrúhaný syr, bryndzu, 50 g strúhanky, okoreníme podľa chuti a premiešame. Z cesta, na kuchynskej fólii, vytvoríme dlhý valček o priemere asi 3 cm, pokrájame ho na menšie a sformujeme ich do tvaru gule. Potom ich obalíme v strúhanke, vložíme do rozohriatej masti, alebo oleja a vypražíme zo všetkých strán.
Mohlo by vás zaujímať
Gule podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Vyskúšajte aj ďalších 150 receptov z Hontu, Podpoľania a Novohradu vo štvrtej časti série Poklady slovenskej kuchyne.