Vyprážané bryndzové gule

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na vyprážané bryndzové gule:

4 bielky, štipka soli, 250 g tvrdého syra, 120 g bryndze, 150 g strúhanky, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, masť alebo olej na vyprážanie

Vyprážané bryndzové gule

Postup:

Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh, potom pridáme nahrubo postrúhaný syr, bryndzu, 50 g strúhanky, okoreníme podľa chuti a premiešame. Z cesta, na kuchynskej fólii, vytvoríme dlhý valček o priemere asi 3 cm, pokrájame ho na menšie a sformujeme ich do tvaru gule. Potom ich obalíme v strúhanke, vložíme do rozohriatej masti, alebo oleja a vypražíme zo všetkých strán.

Mohlo by vás zaujímať

Veterníky s bryndzovou plnkou

60 minútVeterníky s bryndzovou plnkou – suroviny (rozpočet na 40 kusov veterníkov): 250 ml vody, 50 g masla, štvrť lyžičky soli, 150 g múky, 3 vajcia… Čítaj ďaľej

Gule podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Vyskúšajte aj ďalších 150 receptov z Hontu, Podpoľania a Novohradu vo štvrtej časti série Poklady slovenskej kuchyne.

Mohlo by vás zaujímať

Šišky plnené šampiňónmi alebo avokádom

Dohodli ste sa s priateľmi na stretnutí a rozmýšľate, čím malým ale nevšedným ich pohostiť? Klasické jednohubky sa vám zdajú príliš obyčajné a čipsy s pikantnou omáčkou prvoplánové. Chcete … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach