Kačka na pomarančoch a stonkovom zeleri

Doba prípravy 160 minútNáročnosť

Kačka na pomarančoch a stonkovom zeleri – suroviny:

3 ks kačky, 8 ks pomarančov, soľ, drvený koriander, 8 stoniek zeleru

Postup:

Kačku osolíme, potrieme drveným koriandrom, naplníme listami stonkového zeleru. Do nádobky stojana (výparník) nalejeme vodu a dáme zbytky pomarančov a zeleru. Kačku umiestnime na stojan, v ktorom sú olúpané a pokrájané pomaranče a dáme piecť. Pečieme cca 2 hod. a kožu priebežne potierame výpekom.

Mohlo by vás zaujímať

Kačacie stehná s tymianom

120 minútSuroviny na kačacie stehná s tymianom: 2 kačacie stehná, 4 vetvičky tymianu, 4 bobkové listy, 1 čajová lyžička soli, 4 polievkové lyžice masti Postup: Stehná… Čítaj ďaľej

Cca 20 minút pred dokončením do šťavy pridáme pokrájaný zeler. Pred servírovaním zlejeme celý výpek do misky a rozmixujeme ručným mixérom. Prípadne môžeme pridať vriacu vodu podľa potreby. Túto lahodnú omáčku potom servírujeme k nakrájaným porciám kačky.

Na prípravu kačky na pomarančoch využijeme metódu nepriameho grilovania na strednom žiari cca 120 minút.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach