160 minút
Kačka na pomarančoch a stonkovom zeleri – suroviny:
3 ks kačky, 8 ks pomarančov, soľ, drvený koriander, 8 stoniek zeleru
Postup:
Kačku osolíme, potrieme drveným koriandrom, naplníme listami stonkového zeleru. Do nádobky stojana (výparník) nalejeme vodu a dáme zbytky pomarančov a zeleru. Kačku umiestnime na stojan, v ktorom sú olúpané a pokrájané pomaranče a dáme piecť. Pečieme cca 2 hod. a kožu priebežne potierame výpekom.
Mohlo by vás zaujímať
Cca 20 minút pred dokončením do šťavy pridáme pokrájaný zeler. Pred servírovaním zlejeme celý výpek do misky a rozmixujeme ručným mixérom. Prípadne môžeme pridať vriacu vodu podľa potreby. Túto lahodnú omáčku potom servírujeme k nakrájaným porciám kačky.
Na prípravu kačky na pomarančoch využijeme metódu nepriameho grilovania na strednom žiari cca 120 minút.