Muffiny so srdiečkom

Doba prípravy 40 minútEnergia: 293 kcal.Náročnosť

Prísady na muffiny so srdiečkom ( vystačí na 12 kusov ):

Na cesto:

  • 1 balenie Muffiny čokoládové Dr. Oetker
  • 110 ml vody
  • 40 ml oleja
  • 1 vajce

Na náplň:

Okrem toho potrebujeme:

  • 12 papierových košíčkov na muffiny (súčasť balenia)
  • formičku na vykrajovanie v tvare srdiečka
  • elektrický ručný šľahač
Muffiny so srdiečkom

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do košíčkov rozložených na plechu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Čas prípravy: asi 25 minút
  • Čas pečenia: asi 15 minút
  • Celkový čas prípravy: asi 40 minút

Mohlo by vás zaujímať

Banánový chlieb

50 minútSuroviny na banánový chlieb: 4 banány (rozpučené), 1 polievková lyžica roztopeného kokosového oleja, 1/3 šálky agáve sirupu, 1 polievková lyžica chia semienok zmiešaná s 3 polievkovými… Čítaj ďaľej

Muffiny necháme vychladnúť. Potom povrch muffinov opatrne zrežeme a pomocou formičky uprostred vykrojíme malé srdiečko.

Na prípravu náplne vyšľaháme smotanovú náplň so smotanou podľa návodu na obale a pomocou noža potrieme muffiny. Potom opatrne priklopíme častí s vykrojeným srdiečkom.

TIP: Vnútro muffinov môžeme vydlabať a naplniť Jahodovou smotanovou náplňou Dr. Oetker. Zvyšnú náplň môžeme takisto použiť ako dezert s čerstvým ovocím. Muffiny so srdiečkom sú veľmi chutným dezertom.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1229 kJ / 293 kcal1212 kJ / 289 kcal
Tuky24 g24 g
Sacharidy13 g13 g
Bielkoviny3,3 g3,3 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach