Nektárinkovo-pomarančový džem

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

1 kg nektáriniek odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky, 250 g filetiek z pomarančov, pokrájaných na kúsky (asi zo 4 pomarančov), 1 balíček Vanilkového cukru, 250 ml pomarančovej šťavy, 1 balenie Želírovacieho cukru Super 3:1 

Postup:

Vo veľkom hrnci dobre premiešame nektárinky, filetky z pomarančov a vanilkový cukor. Pridáme pomarančovú šťavu a Super  želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip:

Výborne sa hodí na palacinky, lievance či vafle.
Namiesto vanilkového cukru  môžeme použiť aj vanilkový struk.

Filetovanie pomaranča:
Ostrým nožom orežeme po celom obvode pomaranča kôru. Potom pozdĺž bielej šupky vykrajujeme filetky tak, aby sme získali čistú pomarančovú dužinu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach