Banánová roláda

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Banánová roláda – suroviny:

Na cesto: 4 vajcia, toľko polohrubej múky, koľko vážia 4 vajcia aj so škrupinou,  toľko práškového cukru, koľko vážia 3 vajcia aj so škrupinou, 2 lyžice kryštálového cukru, 4 lyžice mlieka, 1 balíček prášku do pečiva, kakao podľa chuti

Na plnku: 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 1 lyžica polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, 250 g Hera, 2 väčšie rovné banány

Na polevu: 50 g Hera, 100 g čokolády na varenie

Banánová roláda

Postup:

Cesto: Žĺtky rozmiešajte s múkou, práškovým cukrom, mliekom a práškom do pečiva. Pridajte kakao, aby malo peknú čokoládovú farbu. Ak by bolo cesto príliš tuhé, môžete pridať ešte trochu mlieka. Bielky a kryštálový cukor vyšľahajte mixérom na najvyššom stupni do tuhej peny. Bielkový sneh jemne vmiešajte do cesta. Pripravené cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte približne 10 minút pri teplote 180 °C. Keď cesto vyberiete, odlepte z neho papier na pečenie, vezmite čistú navlhčenú utierku, dajte ju pod cesto a spolu s utierkou ho zrolujte do rolády. Nechajte vychladnúť a zatiaľ si pripravte plnku.

Mohlo by vás zaujímať

Svieži ovocný koláč

Svieži ovocný koláč

60 minútEnergia: 149 kcal.Svieži ovocný koláč osviežený citrónovým trstinovým cukrom a prevoňaný vanilínovým cukrom. Suroviny na svieži ovocný koláč (vystačí na asi 12 porcií): Na cesto: 3… Čítaj ďaľej

Plnka: Vajcia, cukor, múku a kakao ručne šľahajte lopatkou nad parou, kým hmota nezačne tuhnúť. Trvá to dlho, ale nakoniec sa výsledok ukáže. Stuhnutú plnku nechajte vychladnúť, občas premiešajte. Keď plnka úplne vychladne, rozmixujte ju so zmäknutou Herou.

Plnenie: Vezmite vychladnuté cesto, opatrne ho rozbaľte z rolády a vytiahnite utierku. Štetcom na cesto natrite nahrubo vnútornú časť rolády plnkou a na kraj položte očistené banány. Pomaly začnite rolovať roládu spolu s banánom, kým sa nevytvorí pekná roláda. Následne potrite plnkou aj vrch rolády a polejte čokoládovou polevou (roztopte čokoládu na varenie a tuk Hera nad parou). Roládu nechajte stuhnúť v chladničke alebo špajze.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach