Zubáč na špenátových zemiakoch

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Zubáč na špenátových zemiakoch – suroviny:

filé zubáč, soľ, korenie, olivový olej, baby špenát, cesnak, citrón limetka, bazalka, parmezán,píniové oriešky, korenie, paradajky, zemiaky

Zubáč na špenátových zemiakoch
https://www.shutterstock.com

Postup:

Filet zubáča osušíme, osolíme, mierne okoreníme, narežeme na porcie. Bazalku, nastrúhaný parmezán, na sucho opražené píniové oriešky, cesnak, soľ, koreni, zalejeme olivovým olejom, pridáme sušené paradajky a do hladka rozmixujeme. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Keď sú zemiaky mäkké, vložíme baby špenát, ktorý krátko povaríme a potom všetko dôkladne scedíme a dáme naspäť do hrnca.

Mohlo by vás zaujímať

Zubáč na ružičkovom keli

Zubáč na ružičkovom keli s gaštanmi

60 minútZubáč na ružičkovom keli s gaštanmi – suroviny: 100 g strúhaného syra, 2 filety zo zubáča, 1 malá cibuľa, 200 g gaštanov v šupke (prípadne… Čítaj ďaľej

Polejeme olivovým olejom, pridáme soľ, koreniny a nakrájaný na drobno cesnak. Toto všetko premiešame skoro na kašu. Rozpálime si panvicu a pridáme olej, kožou dole dáme zubáča, bylinky, opečieme, otočíme, pokvapkáme limetkou, vypneme panvicu, prikryjeme alobalom, pridáme trošku masla a podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach