Zubáč na špenátových zemiakoch – suroviny:
filé zubáč, soľ, korenie, olivový olej, baby špenát, cesnak, citrón limetka, bazalka, parmezán,píniové oriešky, korenie, paradajky, zemiaky
Postup:
Filet zubáča osušíme, osolíme, mierne okoreníme, narežeme na porcie. Bazalku, nastrúhaný parmezán, na sucho opražené píniové oriešky, cesnak, soľ, koreni, zalejeme olivovým olejom, pridáme sušené paradajky a do hladka rozmixujeme. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Keď sú zemiaky mäkké, vložíme baby špenát, ktorý krátko povaríme a potom všetko dôkladne scedíme a dáme naspäť do hrnca.
Mohlo by vás zaujímať
Polejeme olivovým olejom, pridáme soľ, koreniny a nakrájaný na drobno cesnak. Toto všetko premiešame skoro na kašu. Rozpálime si panvicu a pridáme olej, kožou dole dáme zubáča, bylinky, opečieme, otočíme, pokvapkáme limetkou, vypneme panvicu, prikryjeme alobalom, pridáme trošku masla a podávame.