Zubáč na ružičkovom keli s gaštanmi – suroviny:
100 g strúhaného syra, 2 filety zo zubáča, 1 malá cibuľa, 200 g gaštanov v šupke (prípadne v konzerve), 500 ml zeleninového vývaru, 20 g masla Liptov, 15 g kryštálového cukru, 600 g ružičkového kelu, 1PL slnečnicového oleja, soľ, čierne korenie, šťava z polovice citróna, tymián
Postup:
Šupky gaštanov narežeme do kríža, 30 minút povaríme, potom olúpeme a varíme ďalších 20 minút v polovici dávky vývaru. V panvici necháme skaramelizovať cukor s maslom, pridáme uvarené osušené gaštany a opražíme do zlatohneda. Prekrojené ružičky kelu varíme 15 minút v zvyšku vývaru.
Mohlo by vás zaujímať
Na masle opražíme cibuľku, pridáme kel, okoreníme, posolíme, poprášime štipkou tymiánu. Pridáme posekané gaštany a krátko podusíme. Zubáča osolíme a okoreníme a krátko opečieme na masle. Podávame ho na hniezde z ružičiek kelu, gaštanov a strúhaného syra.